Back to Black naslov je drugog studijskog albuma prerano preminule Amy Winehouse, ali i ime novoga filma koji prati život i glazbu te britanske zvijezde – od adolescencije do svjetske slave.

Galerija Amy Winehouse i Marisa Abela u ulozi Amy Winehouse Judy Garland i Renée Zellweger kao Judy Garland Bessie Smith i Queen Latifah kao Bessie Smith +3 Joan Jett i Kristen Stewart kao Joan Jett

Film "Back to Black" u režiji Sam Taylor-Johnson prošlog je mjeseca započeo igrati u hrvatskim kinima, a usredotočuje se na glazbenu genijalnost, kreativnosti i iskrenost Amy Winehouse, koji je vrlo zorno dočarala mlada glumica Marisa Abela.

Ovo je samo posljednji u nizu holivudskih filmova koji se ciljano snimaju, a kako bi na filmskom platnu ovjekovječili život i djelo najvećih zvijezda svih vremena.

Judy Garland i Renée Zellweger kao Judy Garland Judy Garland i Renée Zellweger kao Judy Garland (Foto: Profimedia)

Renee Zellwegger, primjerice, dobila je Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice 2020. godine maestralno odglumivši Judy Garland u filmu Judy.

Jennifer Lopez dobila je velike pohvale za film Selena Gregoryja Nave iz 1997. godine u kojem tumači istoimenu latino divu i s kojom je dijelila zapanjujuću fizičku sličnost.

Bob Dylan u mladim danima i Cate Blanchett u ulozi Boba Dylana Bob Dylan u mladim danima i Cate Blanchett u ulozi Boba Dylana (Foto: Profimedia)

Cate Blanchett, pak, neprikosnovena je filmska kameleonka koja je sposobna na iznijeti na platno i ono što nitko od nje ne očekuje. U eksperimentalnom biografskom filmu "I'm Not There" uvjerljiva je bila u ulozi legendarnog pjevača i glazbenika Boba Dylana.

Koje su sve to glumice utjelovile poznate pjevač(ic)e na filmskom platnu provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

10 nevjerojatnih sličnosti poznatih glumaca i slavnih osoba iz povijesti Rami Malek kao Freddie Mercury i Freddie Mercury Jamie Foxx kao Ray Charles i Ray Charles Daniel Day-Lewis kao Abraham Lincoln i Abraham Lincoln +6 Ben Kingsley kao Mahatma Gandhi i Mahatma Gandhi

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju