Po mnogima najbolju glumačku izvedbu u svojoj karijeri, Mila Kunis ostvarila je u filmu "Black Swan" koji je režirao Darren Aronofsky.

Galerija Mila Kunis Natalie Portman Anne Hathaway, Meryl Streep i Emily Blunt +1 Amy Schumer u sceni iz filma

Za ulogu balerine Lily u kojoj glavna junakinja filma Nina Sayers (Natalie Portman) vidi svoju najveću konkurenciju, prirodno mršava i vrlo vitka glumica morala je smršavjeti 10 kilograma.

U to vrijeme trenirala sam sedam dana tjedno. Dobila sam ‘slobodno’ samo na svoj rođendan i pola dana za dodjelu Emmyja i Zlatnih Globusa. Te dane moj instructor baleta radio je sa mnom od 5 do 11 ujutro, a onda bih otišla na frizuru i šminkanje te se uputila na dodjelu. Po pitanju estetike, morala sam izgledati kao balerina i držati se kao balerina.

Naposljetku sam imala 43 kilograma. Samo su se kosti vidjele na meni. U prirodi to nije izgledalo dobro, ali je na fotografijama i velikom ekranu. Trebalo mi je pet mjeseci da smršavim i pet dana da sve te kile vratim. Spašavale su me kupke. Tome sam se radovala svake večeri. Kupka sa solima i čaša vina. Nakon prvih mjesec dana treninga strgala sam ligament u nozi, a dva tjedna prije početka snimanja iščašila rame. Ali takva prilika rijetko se pruža, kazala je Mila.

Natalie Portman Natalie Portman u sceni iz filma "Black Swan" (Foto: GuliverCoverImages)

Prema vlastitom priznanju, tijekom priprema unosila je samo 1200 kalorija dnevno i puno pušila. Morala sam biti mršava kako bih stvarno djelovala kao balerina. Ne zagovaram takvu dijetu. Bila je grozna, zaključila je.

I njezina kolegica Natalie Portman prošla je kroz još rigorozniji režim prehrane i treninga kako bi izgubila 10 kilograma. Nisam jela gotovo ništa i trenirala sam 16 sati dnevno. Bila je to najteža stvar koju sam do tada iskusila, kazala je Natalie koja je za ulogu Nine osvojila Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice.

Iako bi mnogi rekli kako su i Mila i Natalie u startu bile dovoljno mršave za svoje uloge, producenti i redatelj s tim se očito nisu slagali.

Anne Hathaway, Meryl Streep i Emily Blunt Anne Hathaway, Meryl Streep i Emily Blunt u sceni iz filma "Vrag nosi Pradu" (Foto: Guliver/CoverImages)

Na dijetu je svojevremeno morala i Emily Blunt. Britanska glumica priznala je da je morala smršavjeti za ulogu u filmu "Vrag nosi Pradu" u kojem je glumila asistenticu zločeste urednice Mirande Priestly.

Definitivno su mi sugerirali da izgubim kile. Tumačila sam lik koji mora izgledati mršavo kao da je na rubu bolesti. Taj lik definitivno ništa ne jede. Nisam se mogla pojaviti na setu sa šlaufićima, ispričala je Emily u jednom intervjuu.

Amy Schumer Amy Schumer u sceni iz filma "Trainwreck" (Foto: Guliver/CoverImages)

Film "Trainwreck" pretvorio je komičarku i glumicu Amy Schumer u svjetsku zvijezdu. Amy je napisala scenarij za popularnu komediju i imala u njoj glavnu ulogu, ali prije snimanja filma producenti su od nje tražili da smršavi.

U Hollywoodu se osobe poput mene naziva jako debelima. Rekli su mi: ‘Amy, bez pritiska, ali ako imaš više od 65 kilograma, ljude će boljeti oči kad te ugledaju na velikom ekranu.’ Povjerovala sam im. Bila sam nova u svemu tome pa sam smršavjela. Izgledala sam glupo kao mršavica. Moja glava ostaje velika, a tijelo se smanjuje. Nikome to nije lijepo. Ne izgleda slatko na meni. Nakon snimanja sam jela kako bih vratila natrag svoju originalnu težinu. Osjećam se dobro u svom tijelu. Osjećam se jako, zdravo i seksi, kazala je Amy.

Jennifer Lawrence Jennifer Lawrence (Foto: Guliver/CoverImages)

Jennifer Lawrence priznala je kako su joj producenti jednog filma naredili da smršavi sedam kilograma u dva tjedna: U to vrijeme jedna producentica golu me poredala u crtu s pet žena koje su bile puno mršavije od mene. Stajale smo jedna pored druge, a na intimnim djelovima imale smo samo zalijepljenu traku. Nakon tog ponižavajućeg i degradirajućeg iskustva, producentica mi je rekla da bih svoje gole fotografije trebala iskoristiti kao inspiraciju za dijetu.

POGLEDAJTE I:

Manje je više: Slavne žene koje bolje izgledaju s decentnom šminkom Gwen Stefani Christina Aguilera Katy Perry +3 Lady Gaga

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju