Kupaonica je jedna od najvažnijih, a za neke i najvažnija prostorija u svakom domu.

Galerija Zidne tapete u kupaonici Kupaonica s detaljima od kroma Kupaonica s plavim umivaonikom +3 Rustikalno uređena kupaonica

U kupaonici počinjemo i završavamo svaki dan, kupanica je mjesto u kojem uvijek možete pronaći svojih pet minuta mira kada vam dosade vaši ukućani, to je prostorija prema kojoj vas često sude vaši gosti, a pod tušem se često oporavljate od napornog dana i mjesto je gdje ponekad nastaju neke od najboljih ideja.

Zbog svih ovih, a i mnogh drugih razloga ne želimo i ne smijemo podcjenjivati važnost uređenja kupaonice, a ako je 2019. godina ona u kojoj planirate renovirati svoju kupaonicu ili godina u kojoj kupujete novi stan ili kuću, donosimo vam glavne trendove u uređenju kupaonica u 2019. godini.

1. Zidne tapete

Tapete su opet u modi. U protekloj godini našle su svoje mjesto u dnevnim boravcima, spavaćim sobama, hodnicima, a 2019. godina bit će ona u kojoj će u trendu biti tapete u kupaonicama.

Tapete su jeftinija opcija od postavljanja pločica, a bijele pločice mogu podignuti na sasvim novu razinu. Naravno, izbjegavajte stavljanje tapeta u neposrednoj blizini tuša i umivaonika.

Zidne tapete u kupaonici Zidne tapete u kupaonici (Foto: Living4media)

2. Metalni glamur

Krom je dugo bio kralj kupaonica, a onda se to promijenilo. Iako se u 2019. u modu neće vratiti pipe u obliku labuda, obilježit će je metalni detalji koji će kupaonici dati dodatnu draž.

Kupaonica s detaljima od kroma Kupaonica s detaljima od kroma (Foto: Living4media)

3. Sanitarije u plavoj boji

2019. godina je godina u kojoj trebate biti odvažni i dati svojoj kupaonici karakter pomoću plave boje. U modu se naime vraćaju u hrabre boje obojene kade i umivaonici koji izgledaju sjajno.

Kupaonica s plavim umivaonikom Kupaonica s plavim umivaonikom (Foto: Living4media)

4. Rustikalni i industrijski namještaj

Trend u svijetu kupaonica u 2019. godini bit će i prirodni materijali i industrijski dizajn koji im daju snažan izgled. Svoj umivaonik možete učiniti moćnim i karakternim pomoću drvenog postolja.

Rustikalno uređena kupaonica Rustikalno uređena kupaonica (Foto: Living4media)

5. "Statement" zrcala

U svoju kupaonicu u 2019. stavite impresivno "statement" zrcalo koje će vašu kupaonicu učiniti jedinstvenom.

Impresivna zrcala u kupaonici još su jedan od trendova u 2019. Impresivna zrcala u kupaonici još su jedan od trendova u 2019. (Foto: Living4media)

6. Bijeli i sivi mramom

Bijeli i sivi mramor ne gube na popularnosti i tako će ostati i u 2019. godini. Radi se o klasičnim i bezvremenskim materijalima koji u smislu estetike mogu ići od tradicije do moderne.

Bijeli i sivi mramom ne izlaze iz mode Bijeli i sivi mramom ne izlaze iz mode (Foto: Living4media)

7. U modi su okrugli predmeti

Prilikom odabira namještaja i sanitarija imajte na umu da su kao trend u 2019. najavljeni okrugli predmeti. To može biti vaše zrcalo ili umivaonik, pa čak i tuš-kabina. Svaki taj komad u zaobljenoj formi izgledat će divno u vašoj kupaonici.

Pogledajte i boju koja će obilježiti 2019. godinu.

U modi su okrugle stvari od ogledala preko umivaniona do kade U modi su okrugle stvari od ogledala preko umivaniona do kade (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju