Rodilje koje su toga jutra, prije točno godinu dana, bile sa svojim tek rođenim bebama u Petrovoj bolnici nikada neće zaboraviti 22. ožujka 2020. godine. Koliko je samo straha toga jutra bilo na njihovim licima dok su sa svojim bebicama stajale ispred bolnice nakon što je Zagreb pogodio razoran potres.

U šoku, promrzle i uplašene, ove mame tog nedjeljnog jutra mislile su samo na to kako da zaštite svoju tek rođenu djecu, ni svjesne što se zapravo dogodilo, u nevjerici što je život njihovih curica i dečkića tek započeo, a već moraju prolaziti kroz strahote jakog potresa.

Ipak, kada se situacija malo smirila, život je krenuo dalje i mame iz Petrove bolnice napokon su mogle uživati u majčinstvu, a sjećanja na to užasno jutro polako je nadvladao osjećaj sreće i ogromne ljubavi koju svaka majka osjeti kada pogleda svoje djetešce...

Slika nije dostupna Bebe iz Petrove o kojima govori cijela zemlja naša su nada i naše svjetlo

Renata Huzanić radi kao primalja već 28 godina Babica Renata: Fascinantna priča žene s fotografije koja nam je lomila srce i davala nadu

Točno godinu dana poslije ispred Petrove bolnice potpuno drugačija slika. Rodilje koje su za vrijeme potresa bile u Petrovoj bolnici ponovno su se okupile, ovoga puta s osmijesima na licima i svojim bebama u rukama, koje su sada navršile godinu dana. Bio je to zasigurno dirljivi susret koji je možda probudio i neka nimalo lijepa sjećanja, ali samo jedan pogled na ove prekrasne bebice dovoljan je da se sve ono ružno zaboravi.

Slika nije dostupna Porođaj usred potresa: "Samo je tiho izustila između dva truda 'ne ostavljajte me samu'"

Teško je i povjerovati da su prije točno godinu dana na ovom istom mjestu ove mame proživljavale jedan od najgorih dana u svom životu. Jer danas je ispred Petrove bolnice sve bilo puno života, smijeha, optimizma i sreće, i to je ono zbog čega nam suze radosnice same teku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju