Na blagdan Svete Lucije tradicionalno se sije božićna pšenica.

Galerija Gospođica sa zelenom kosom nastala je spontano Greške prilikom crtanja ispravite pomoću acetona Svoju pšenicu redovito zalijevajte +0 Još jedna opcija je luda frizura u limenci

A da jedan od najljepših blagdanskih ukrasa može osvanuti u potpuno neočekivanom ruhu pokazala je Matija Hiršman koja stoji iza instagram profila Lulu Art.

Ona je svoju božićnu pšenicu posijala ranije da bi onima koji će to napraviti danas pokazala kako njezine ideje izgledaju kada se provedu u djelo.

PŠENICA U ŠALICI

Ova pšenica je prema Matijinim riječima nastala sasvim spontano.

Prvotna ideja bila je da posijem u šalicu i kad sam išla fotkati ručkica me asocirala na uho i tako je nastala mala gospođica sa zelenom kosom, objasnila je.

Inače, na dno šalice stavila je vaticu na koju je zatim stavila pšenicu, koju je preko noći namočila u vodi, i zalila je vodom.

Markerom je na šalicu nacrtala lice, a rezultat je - presladak. Ukoliko vam se dogodi greška tijekom crtanja, problem možete riješiti acetonom. 

PŠENICA U LIMENCI

Za pšenicu koja izgleda kao "luda frizura" treba vam zemlja ili vata, pšenica, prazna limenka od hrane, voda, fotografija lica i plastična ili staklena čaša.

Matija je opisala i postupak:

Za početak uslikajte lice, fotografiju isprintajte ili izradite, a onda odrežite gornji dio glave, odnosno vašu kosu kako bi se činilo da je pšenica kosa.

Kako pšenica bude rasla možete praviti različite frizure.

Samu pšenicu posijte u čaši i stavite je u limenku, na koju morate zalijepiti fotografiju.

I ne zaboravite je redovito zalijevati.

Inače, na profilu Lulu Art traje projekt "Mjesec dana do Božića" u sklopu kojeg Matija svaki dan stavlja radove s idejama za Božić.

Cilj mi je potaknuti ljude da sami rade dekoracije za Božić, zato i stavljam uputstva za izradu, rekla nam je, a ako ste u potrazi za inspiracijom možda vas čeka baš na na profilu Lulu Art.

Pogledajte i 10 božićnih drvaca za koja vam ne treba bor.

Još jedna opcija je luda frizura u limenci Još jedna opcija je luda frizura u limenci Foto: Lulu Art

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju