Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje. Na Facebooku zidu Zadovoljne recept je s nama podijelila i toplo ga preporučila naša čitateljica Margareta Klinčić koja za sebe kaže da nije neka stručnjakinja za pečenje kolača


Sastojci za kolač:

½ litre mlijeka
1 instant vrećica pudinga od vanilije
3 žlice šećera
keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)
tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade
50 grama maslaca
3 žlice vode
3 žlice šećera

Kolač se ne peče, a sastoji se od gotovih keksi, pudinga od vanilije i čokoladne glazure.

Priprema:
1. U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.

2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali uz pomoć instant praha, mlijeka i šećera.

Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant pudinga u prahu.

3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.

4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i topao prelijte preko cijelog kolača.

5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. Dobar tek!

Savjet plus:
Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte, te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.