Nema ništa bolje od radnog dana u kojem ne morate razmišljati o nutritivnim obrocima. Pripremite li se na vrijeme, svakog dana na poslu možete imati odličan ručak koji će vas učiniti sitima, a time i produktivnijima i zadovoljnijima. Uz ove tri ideje za jednostavne i brze obroke koje lako možete ponijeti na posao radne ćete sate ipak provesti malo bezbrižnije, ali i slasnije.

Galerija Chia puding s grčkim jogurtom, granolom i malinama Šareni wok s povrćem Lagana pileća salata sa sirom brie i avokadom +2 Ručak za ponijeti na posao

Kako je danas ušteda vremena svima jako važna, osim brzih i jednostavnih recepata oduševljava i činjenica da za nabavku ovih namirnica ne morate odvojiti previše vremena.

U doba modernih tehnologija možete sve naručiti aplikacijom Wolt iz udobnosti svog doma, a ako dostavu odaberete iz Studenca, počastit će vas dodatnom akcijom. Od 17. do 31. svibnja možete dobiti 100 % povrata potrošenog iznosa na 30 odabranih proizvoda. Na toj se sjajnoj akciji nalaze mlijeko, jaja, ulje, brašno, voće i povrće, pa ne propustite iskoristiti priliku za nabavku namirnica.

Hladnjak je tako napunjen za 30 minuta, a vama je ostalo više vremena za pripremu ovih slasnih recepata te malo više novca u novčaniku. Uživajte u našim receptima, koji će vas sigurno potaknuti na stvaranje drugih zdravih obroka koje ćete moći ponijeti na posao.

Šareni wok s povrćem

Šareni wok s povrćem idealan je ručak na poslu jer ga možete pripremiti dan prije u većim količinama i odvojiti za više dana ili ga u 15 minuta pripremiti netom prije odlaska na posao. Duže od samog kuhanja bit će rezuckanje povrća, ali njegovu dostavu možete naručiti dok se odmarate ili gledate omiljenu seriju. U wok možete staviti sve povrće koje volite, a zbog kratke obrade u njemu će biti sačuvani svi nutrijenti važni za vaše zdravlje. Uz sojin umak, đumbir, češnjak i začine šareni wok bogatog je okusa, a poslužite li ga uz rižu, kvinoju ili neko drugo zdravo zrno, dobit ćete cjelovit obrok koji će vam dati dodatnu energiju i izdržljivost tijekom dana.

Šareni wok s povrćem Šareni wok s povrćem Foto: Getty Images

Sastojci:

1 žlica maslinova ulja
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 manji luk
1 šalica mahuna
2 mrkve
1 šalica narezanih šampinjona
1 šalica cvjetova brokule
¼ šalice sojina umaka
3 češnja češnjaka
3 žlice smeđeg šećera
1 žličica sezamova ulja
½ šalice pilećeg temeljca
1 žlica gustina
narezani mladi luk i sezamove sjemenke za dekoraciju

Priprema:

  1. Dobro zagrijte wok ili veliku tavu pa smanjite vatru na srednju jačinu i u nju dodajte narezanu crvenu i žutu papriku i luk narezane na kockice, gljive na četvrtine, mrkvu na štapiće, cvjetiće brokule te mahune. Pirjajte dvije-tri minute, dok povrće gotovo ne omekša.
  2. U maloj posudi pomiješajte sojin umak, češnjak, smeđi šećer, đumbir, sezamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni škrob.
  3. Prelijte preko povrća i kuhajte dok se umak ne zgusne. Po želji ukrasite nasjeckanim zelenim lukom i sjemenkama sezama. Poslužite uz rižu ili pred kraj umiješajte kineske rezance s malo vode u kojoj su se kuhali.

Lagana pileća salata sa sirom brie i avokadom

Ovu uzbudljivu i laganu pileću salatu napravit ćete u samo 15 minuta, a bit će idealan obrok za posao u ljetnim danima koji nam slijede. Piletina, koja je bogata proteinima, držat će vas sitima i dati vam energiju za radni dan, dok će vam avokado bogat zdravim masnoćama koje pomažu u održavanju zdravog srca i mozga, dati snage da izdržite sve izazove koje vam nosi radni dan. Nar, poznati antioksidans, bogat je vitaminom C i pomaže u održavanju imunološkog sustava, a brie ovoj salati daje bogat, kremasti okus koji će vas oduševiti, no neće previše opteretiti probavni sustav. Salatu možete pripremiti unaprijed, a dresing ponesite u maloj teglici te salatu začinite netom prije konzumacije kako ne bi povenula do pauze za ručak.

Lagana pileća salata sa sirom brie i avokadom Lagana pileća salata sa sirom brie i avokadom Foto: Getty Images

Sastojci:

1 pileći file
1 nar
1 avokado
80 g sira brie
1/2 malog ljubičastog luka
šaka sitne salate
prstohvat svježih klica brokule
Za dresing:
2 žlice maslinova ulja
1 žlica aceta balsamica
1 žličica ribanog đumbira
sol i papar po želji

Marinada za piletinu:
1/2 limuna
3 žlice maslinova ulja
sol i papar

Priprema:

  1. Piletinu marinirajte barem pola sata pa je ispecite na gril tavi. Kada je pečena, narežite je na trakice.
  2. Zreli avokado narežite na kockice, brie na ploške, a ljubičasti luk na trakice.
  3. U zdjeli pomiješajte sve komponente, a dresing zamiješajte u teglici i salatu začinite netom prije posluživanja.

 

Chia puding s grčkim jogurtom, granolom i malinama

Odličan kao kasni doručak koji će vas držati sitim sve dok ne dođete kući i ručate, ovaj chia pudning s grčkim jogurtom, granolom i malinama jednostavan je za pripremu, a osvježit će vas u toplim i zamornim danima u uredu. Ako su vam jutra užurbana, ovo je za vas idealan obrok koji ćete ponijeti na posao. Možete ga napraviti dan prije i samo zgrabiti prije polaska, a pomoći će vam u održavanju zdravog načina života. Chia sjemenke bogate su hranjivim tvarima poput vlakana, proteina, omega-3 masnih kiselina i antioksidansa, što znači da će vam dati energiju za radni dan i dugo vas držati sitima, baš kao i grčki jogurt, koji usto sadrži važne proteine koji pomažu u održavanju mišićne mase. Granola je bogata vlaknima i dodaje hrskavu teksturu obroku, dok maline pružaju slatkoću i važne nam antioksidanse.

Chia puding s grčkim jogurtom, granolom i malinama Chia puding s grčkim jogurtom, granolom i malinama Foto: Getty Images

Sastojci:

100 ml bademova mlijeka
120 ml grčkog jogurta
2 žlice chia sjemenki
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica meda ili agavina sirupa
2 žlice granole
maline, jagode ili bilo koje bobičasto voće

Priprema:

  1. Pomiješajte bademovo mlijeko, grčki jogurt, chia sjemenke, ekstrakt vanilije i med ili agavin sirup.
  2. Dobivenu smjesu stavite u čašu ili staklenu teglicu (ako ćete puding nositi na posao) i ostavite barem tri centimetra prostora do vrha teglice. Ostavite je pokrivenu u hladnjaku na barem četiri sata ili preko noći.
  3. Prije odlaska na posao stavite dvije žlice granole i nekoliko malina te zatvorite staklenku.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Wolt po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju