Slavne osobe često su na društvenim mrežama izložene uvredljivim izjavama anonimnih komentatora. U ovoj situaciji našla se i američka manekenka Gigi Hadid. Popularna 23-godišnjakinja već je neko vrijeme najtraženije lice (i tijelo) u svijetu mode, ali to ipak nije spriječilo određene negativce da ju prozovu ‘predebelom’ za taj posao

Dok se modni svijet klanja preslatkoj manekenki Gigi Hadid, anonimni kritičari ostavljaju joj negativne poruke na društvenim mrežama, govore da je ‘debela’ i da joj zbog oblina nije mjesto u modnoj industriji.

Gigi se s njima ‘obračunala’ na svom Instagram profilu. U kratkoj, ali jasnoj poruci svima je dala do znanja da je itekako ponosna na svoje tijelo. Potporu su joj odmah pružile mnoge slavne manekenke poput Ashley Graham i Tyre Banks koje su pohitale na Twitter i izrazile podršku kolegici, a riječi potpore stižu i od nepoznatih žena iz svih dijelova svijeta.

U nastavku pročitajte što je Gigi poručila zlim jezicima.

'Osuđivanje na društvenim mrežama dolazi od ljudi koji u 99 posto slučajeva nemaju pojma o čemu pričaju, ali ja sam čovjek i priznajem – dopustila sam da negativnost dođe do mene. Shvatila sam da je u ovakvom trenutku važno preispitati zašto radiš to što radiš, koja je tvoja poruka, što imaš za reći.

Predstavljam sliku tijela koja prije nije bila prihvaćena u visokoj modi i sretna sam zbog toga što me dizajneri, stilisti i urednici podupiru takvu kakva jesam.

Ne, nemam tijelo poput drugih manekenki na revijama. Ne, ne mislim da sam najbolja manekenka. Ne, nisam ni prva ni posljednja manekenka ove građe u industriji. Možete izmišljati razloge zbog kojih mislite da sam tu gdje jesam, ali ja sam velika radnica koja vjeruje u sebe i koja je naišla u trenutku kada je modna industrija bila spremna za promjenu.

Samo radim svoj posao. Predstavljam sliku tijela koja prije nije bila prihvaćena u visokoj modi i sretna sam zbog toga što me dizajneri, stilisti i urednici podupiru takvu kakva jesam… Da, imam grudi, imam trbušnjake, imam guzu, imam bedra, ali ne tražim nikakav poseban tretman.

Vaši zli komentari ne navode me na želju da promijenim svoje tijelo, ne tjeraju me da kažem ne dizajnerima koji me žele na svojim revijama i definitivno ne mijenjaju mišljenje dizajnera o meni. Ako vam se to ne sviđa, nemojte me gledati jer ja ne idem nikuda. Da nemam ovo tijelo, ne bih imala karijeru koju imam. Volim to što mogu biti seksi. Ponosna sam na to.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju