Nekad se dogodi da nam nešto što činimo s najboljom namjerom zapravo našteti, a jedna takva situacija događa se kod pranja zubi. Stomatolozi upozoravaju što nikako ne bismo smjeli raditi dok peremo zube jer time poništavamo učinak zubne paste.

 

Prečvrsto i prekratko pranje zubi neke su od najčešćih grešaka koje radimo kod pranja zubi, ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još veća greška koju trebamo odmah prestati raditi jer umanjuje, pa čak i poništava učinak zubne paste. Izbjegnite i ovih 7 grešaka koje radimo dok peremo zube.

Stomatolozi upozoravaju što nikako ne bismo smjeli raditi dok peremo zube jer time poništavamo učinak zubne paste

Naime, mnogi od nas odmah nakon pranja zubi grgljaju vodicu za usta s namjerom da još bolje očiste i dezinficiraju usnu šupljinu, ali time zapravo dobivamo suprotan efekt. Doznajte i kojih je 5 najčešćih grešaka koje radimo s četkicom za zube.

To se događa zato što vodica za usta ispere sve sastojke zbune paste koji su bitni za očuvanje zdravlja i bjeline zubi. Zbog toga bi se vodica za usta trebala koristiti najmanje sat vremena nakon što ste oprali zube. Beneficija ovakvog rasporeda jest i ta što čistite zube čak četiri puta dnevno, a ne dvaput.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju