Vjenčana kuma desna je ruka mladenki i svojoj prijateljici mora pomagati u organizaciji i na dan vjenčanja te pritom slušati i poštivati njene želje i odluke. Kako bi sve prošlo glatko i ostalo u najljepšem sjećanju, idućih 5 stvari vjenčana kuma ne smije raditi

Vjenčana kuma nikada ne bi smjela...

1. ...naređivati
Biti vođa je dobra stvar, ali ne kada to ide na štetu mladenke. Vjenčana kuma nikada ne bi smjela naređivati mladenki niti pokušavati biti glavna u organiziranju vjenčanja. Kuma je tu da bude desna ruka mladenki te da poštuje njene želje i pomogne joj u biranju haljine i ostalim obvezama koje su namijenjene vjenčanim kumama. Kumu koja naređuje i koja ne poštuje njene želje i odluke, ne želi ni jedna mladenka, već želi da tu važnu ulogu dobije prijateljica koja će biti njena pomoćnica.

Vjenčana kuma desna je ruka mladenki i svojoj prijateljici mora pomagati u organizaciji i na dan vjenčanja te pritom slušati i poštivati njene želje i odluke

2. ...prigovarati zbog svoje frizure i šminke
Vjenčana kuma ne bi smjela inzistirati na tome da joj se frizura iznova popravi te prigovarati zbog svoje šminke. Ovo je dan u kojem je mladenka u centru pažnje, a u nastojanjima da vjenčanu kumu učini sretnom može se desiti da više pažnje posvećuje njoj nego sebi. Pročitajte i 5 kriterija na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu.

3. ...nestati

Na dan vjenčanja podrazumijeva se da je kuma posvećena mladenki te da je cijelo vrijeme uz nju kako bi joj u svakom trenutku mogla pomoći. Kuma koja nestane i ode svojim poslom definitivno nije za pohvalu. Mladenki će možda trebati popraviti šminku, frizuru, haljinu, pridržati joj buket i slično i zbog toga kuma treba biti mladenki na raspolaganju. Nakon što je ceremonija vjenčanja završila, a svadbeno slavlje počelo, kuma se može opustiti, ali i dalje će cijelo vrijeme držati jedno oko na mladenki.

4. ...učiniti da se mladenka osjeća neugodno kada drži zdravicu
Zbijanje šala na račun mladenke i spominjanje školskih uspomena koje bi za mladenku mogle biti neugodne strogo je zabranjeno kada vjenčana kuma drži zdravicu. Isto kao i spominjanje mladenkinih bivših partnera. Neka zdravica bude izrečena sa stilom i iz srca.

5. ...biti u centru pažnju
Vjenčanje nije organizirano zbog toga da si vjenčana kuma nađe novog dečka, nego da se njena prijateljica uda za čovjeka kojeg voli. Kuma nikada ne smije pokušavati biti u centru pažnju na dan vjenčanja niti opterećivati mladenku svojim očekivanjima kako će se provesti na vjenčanju. Najvažnije je da mladenka i njen izabranik uživaju i da vjenčana kuma bude sretna zbog svoje prijateljice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju