Jedan od najslavnijih plesnih ansambala na svijetu, Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili, prvi puta dolazi u Zagreb, 21. svibnja 2023. u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a u organizaciji produkcijske kuće ARTentainment.

Galerija Leteći Gruzijci Leteći Gruzijci Leteći Gruzijci +1 Leteći Gruzijci

Spektakularnim nastupom Gruzijski nacionalni balet publici će se predstaviti impresivnom koreografijom i orkestrom s jedinstvenim instrumentima čiji zvuci pričaju glazbenu povijest i tradiciju autentičnog gruzijskog plesa više od 75 godina.

Nevjerojatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, stekli su nazive poput leteći Gruzijci, osmo svjetsko čudo, uragan na pozornici, čudo iz Gruzije, poezija u pokretu, najbolji plesači na svijetu i dr., a nekoliko puta proglašeni su najboljim showom na Broadwayu.

Leteći Gruzijci Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili dolazi u Zagreb (Foto: PR)

Sukhishvili su osnovani 1945. godine i brzo su stekli ugled koji se proširio širom svijeta. Do sada nastupali su u više od 100 zemalja na svim kontinentima, na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu. Na više od 300 regionalnih i svjetskih turneja s oko 20.000 nastupa oduševili su preko 90 milijuna ljudi i pozicionirali gruzijski ples na kartu svijeta.

Leteći Gruzijci Leteći Gruzijci (Foto: PR)

Kompleksna i zahtjevna koreografija spaja savršeno sinkronizirane pokrete trupe sa zadivljujućim tehničkim umijećem pojedinačnih izvođača: energični muški plesači spretno lete kroz zrak sudarajući se mačevima i bodežima, natječući se u dinamici pokreta i visini skoka kako bi osvojili naklonost elegantnih plesačica koje minucioznim koracima graciozno lebde pozornicom.

Baletni ansambl uvijek nastupa u pratnji vlastitog orkestra u sastavu glazbenika koji se naraštajima obrazuju za sviranje na gruzijskim tradicionalnim glazbalima. Očaravajućim kostimima ansambl je utjecao i na svijet mode: 50-ih i 60-ih godina izrađivali su ih u suradnji s modnim kućama Chanel, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani i Christian Dior.

Gruzijski nacionalni balet jedinstveni je fenomen koji svatko treba vidjeti barem jednom u životu! Ulaznice su dostupne preko stranica www.lisinski.hr i ulaznice.hr.

Leteći Gruzijci Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili dolazi u Zagreb (Foto: PR)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju