Svaka prezentacija nove kolekcije H&M-a uvijek je jedan od najiščekivanijih događaja. Izuzetak nije bila ni nova H&M Studio proljeće/ljeto 2018. kolekcija, koja je predstavljena na intimnoj večeri u privatnom stanu u centru Zagreba

Galerija Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 - 5 Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 - 9 Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 - 10 +11 Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 izazvala je veliki interes Fuzija mode i gastronomije oduševila je sve prisutne koji su uživali u gastronomskim delicijama chefa Priske Thurning i pastry chefa Roberta Bašića, dok je za dekoraciju stola bio zadužen akademski slikar i cvjećar Saša Šekoranja.

Paleta boja koja prevladava u kolekciji H&M Studio proljeće/ljeto 2018 ide od svijetlo crvene, plave, žute i zelene, a sve one sastavni su dio igre Ludo

Ovakav originalan i jedinstven koncept još jednom je pokazao kako su H&M druženja uvijek ona o kojima se dan poslije najviše s oduševljenjem priča.

Nova H&M Studio proljeće/ljeto 2018. kolekcija vodi nas na putovanje kroz Japan, od urbanog i dinamičnog Tokija, do brežuljaka i veličanstvenog Kyota. Sva ta kontrasna okruženja razvila su u dizajnerskom timu afinitet prema minimalističkom japanskom dizajnu, mirnoj gracioznosti i čistim bojama.

Osim suptilnih kimono rukava i detalja na vezanje, također smo željeli inkorporirati estetiku odjeće za rad kako bismo naglasili kroj i suvremenost. Naš doživljaj Japana svakako je ostavio traga u dizajniranju. Metalni gumbi i pričvršćivanje suptilno aludiraju na urbanu metropolu, dok sirovi rubovi i ručno zalijepljene prugaste tkanine izazivaju prirodniju stranu zemlje
, izjavila je Angelica Grimborg, koncept-dizajnerica H&M Studija.
Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 - 9 Opušteni šik i svjež minimalizam odlike su nove kolekcije H&M Studio SS 2018 Foto: John Pavlish

Nadalje, prepoznatljiv print za sezonu izravno je inspiriran japanskim znakovnim pismom. Sažimajući ove znakove, rezultat je grafički, ali istovremeno i poetičan. Paleta boja koja prevladava ide od svjetlocrvene, plave, žute i zelene, a sve one sastavni su dio igre Ludo. Postoji nešto tako svježe i moderno u kombinaciji čistih primarnih boja s bijelom ili crnom.

Uz ove inspiracije, H&M Studio proljeće/ljeto 2018. kolekcija odvažnog je printa i boja, uz opušteni šik i svjež minimalizam. Kolekcijom prevladavaju čiste linije, ali se nadasve odjeća autentičnost. Ovo putovanje kroz Japan poziva na uživanje.

Kolekcija H&M Studio SS 2018. bit će dostupna u odabranim H&M trgovinama širom svijeta, kao i na mrežnoj stranici hm.com, od 1. ožujka u Zagrebu u Centru Cvjetni.
Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 - 6 Nova kolekcija H&M Studio SS 2018 izazvala je veliki interes Foto: John Pavlish

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju