Prošlo je više od mjesec dana otkako je nestao Hachi, japanska akita kojoj se gubi svaki trag nakon potresa u Petrinji. Hachijevi vlasnici ne odustaju od potrage, a nude i novčanu nagradu od tisuću eura za informaciju gdje se nalazi njihov voljeni kućni ljubimac.

Larisa Bosnić Kovačević i Dino Kovačević i dalje traže svog petogodišnjeg psa Hachija za kojeg su otvorili i grupu na Facebooku kako bi sa svih strana mogli dobivati informacije, jer svaki i mali tračak nade puno im znači.

S obzirom na to da je Hachi jako upečatljiv pas, vjerujemo kako ćemo ga pronaći. Možete ga prepoznati po njegovom dvostruko uvrnutom repu (kao puževa kućica) i dvije crne crte s unutarnje strane očiju. Hachi je tipičnog karaktera za jednu japansku akitu. Dominantna i izrazito tvrdoglava pasmina, koja je osobito privržena svojoj obitelji.

Molim vas, ukoliko vidite Hachija, da ga uslikate ili snimite skupa s osobom s kojom je, te nas odmah nazovite. Ukoliko to nije Hachi, mi automatski brišemo sliku i ne koristimo ju ni u kakve svrhe. Ali ukoliko je to Hachi, imamo čvrsti dokaz te bi nam uvelike olakšali stvari.

Također ako ga vidite da sam luta, pozovite ga i pokušajte zaustaviti dok mi ne dođemo, objavili su na Facebooku Hachijevi vlasnici. Svaka informacija o Hachiju može se javiti na brojeve telefona 091 5030 475 (Larisa) i 099 6721 765 (Dino).

Petogodišnji Hachi nestao je nakon potresa u Petrinji 29. prosinca. Lutao je cijelu noć po centru Petrinje među članovima dežurnih službi i volonterima. Hachi je 30. prosinca u jutarnjim satima viđen u svojoj ulici, ali svi su ga za to vrijeme tražili u centru grada. Nakon toga gubi mu se svaki trag. 

Unatoč brojnim pozivima i porukama koje su dobili od dobrih ljudi koji im žele pomoći, onaj pravi poziv još uvijek nije stigao. Larisa i Dino i dalje čekaju bilo kakvu informaciju o svom ljubimcu, i sami ga bez prestanka traže, te nude i novčanu nagradu od tisuću eura za informaciju gdje se nalazi njihov voljeni pas Hachi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju