Osim što je na njoj osvojila svoja prva dva Grammyja, Miley Cyrus 66. dodjelu najprestižnije glazbene nagrade zasigurno će pamtiti i po haljini koju je nosila na crvenom tepihu. Zlatnu haljinu koja gotovo u potpunosti otkriva tijelo za Miley je dizajnirao John Galliano, kreativni direktor modne kuće Maison Margiela.

Galerija Haljina Miley Cyrus s Grammyja izrađena je od 14.000 ziherica - 7 Haljina Miley Cyrus s Grammyja izrađena je od 14.000 ziherica - 1 Haljina Miley Cyrus s Grammyja izrađena je od 14.000 ziherica - 5 +8 Miley Cyrus na Grammyjima je nosila zlatnu haljinu izrađenu od ziherica modne kuće Maison Margiela

Pariška modna kuća slavna je po svojim kultnim, avantgardnim kreacijama, a upravo je takva i haljina koju je Miley Cyrus nosila na crvenom tepihu 66. dodjele nagrada Grammy. Miley je u njoj izgledala senzacionalno, a mnogi su se pitali kako ju je uopće odjenula s obzirom na to da je izrađena od čak 14.000 ziherica.

Haljina Miley Cyrus s Grammyja izrađena je od 14.000 ziherica - 5 Haljina Miley Cyrus s Grammyja izrađena je od 14.000 ziherica (Foto: AFP)

Bilo je potrebno 675 sati ručnoga rada da bi ova haljina nastala u Maisonovim ateljeima visoke mode i da bi se sve te silne ziherice posložile kako bi tvorile savršenu kreaciju. Zanimljivo je i da je John Galliano 1997. za Dior kreirao sličnu zlatnu haljinu iz kolekcije inspirirane Starim Egiptom, koju je na pisti nosila Naomi Campbell.

Naomi Campbell u zlatnoj haljini Johna Galliana za Dior 1997. godine Naomi Campbell u zlatnoj haljini Johna Galliana za Dior 1997. godine (Foto: Profimedia)

Mileyna haljina nazvana Artisanal zaista izgleda poput modnog remek-djela, a savršeno su je upotpunile štikle od kombinacije brušene kože vintage žute boje i zlatne kože s prekriženim remenčićima na gležnju, koje je za kuću Maison Margiela dizajnirao Christian Louboutin.

Čak ni najoštrijem oku nije bilo lako odmah primijetiti da je haljina Miley Cyrus u potpunosti izrađena od ziherica, naročito zato jer je njezina predivna figura ukrala svu pažnju.

Ali to i jest zadatak dobre haljine, da osoba koja je nosi u njoj izgleda dobro, jedan je od komentara. Nekima se pak svidjela poveznica s punk scenom osamdesetih godina prošlog stoljeća, dok je druge podsjetila na Marlene Dietrich u filmu 'Kismet'.

Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 11 Haljinu je za Miley Cyrus izradio John Galliano (Foto: AFP)

No čini se da je prava inspiracija za stajling Miley Cyrus na 66. Grammyjima bila Tina Turner iz filma "Pobješnjeli Max 3", u čast glazbenoj ikoni koja je preminula u svibnju prošle godine i Mjesecu afroameričke povijesti koji se obilježava svake godine u veljači.

Tina Turner kao teta Entity u filmu 'Pobješnjeli Max 3' Tina Turner kao teta Entity u filmu 'Pobješnjeli Max 3' (Foto: Profimedia)

Izdanje s Grammyja zbog kojeg Miley Cyrus uspoređuju s Jane Fondom, ali i Margaret Thatcher Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 9 Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 5 Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 3 +8 Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 8

Dua Lipa: Moćna haljina koja je mnogima najljepša na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja Dua Lipa na dodjeli Grammyja Dua Lipa na dodjeli Grammyja Dua Lipa na dodjeli Grammyja +1 Dua Lipa na dodjeli Grammyja

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju