Događaj koji će ući u povijest mode. Tako se može opisati jučerašnja revija pariškog brenda Coperni iza kojeg stoje Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant.

Galerija Bella Hadid na pozornici Haljina o kojoj bruji cijeli svijet Haljina o kojoj bruji cijeli svijet +10 Haljina o kojoj bruji cijeli svijet

Za kolekciju proljeće/ljeto 2023. ovaj je dizajnerski dvojac pomaknuo granice modne tehologije. Svojim su potezom, kažu, htjeli ažurirati svoju estetiku na odrasliji i znanstveniji način. A o kakvom potezu se radi?

Revija je počela prikazivanjem zanimljivih krojačkih trenutaka. Dizajneri su se ozbiljno poigrali povijesnim proporcijama, od prenaglašenih bokova do pretjeranog drapiranja tkanine na mini suknjama.

Pažnja je posvećana i dodacima. Između ostalog mogle su se vidjeti sunčane naočale inspirirane Matrixom koje su pridonijele prepoznatljivoj futurističko-šik estetici brenda.

Revija modne kuće Coperni - 6 Revija modne kuće Coperni (Foto: Profimedia)

Dvojac je nastavio zadirati i u svijet tehničkih konstrukcija. Bilo je tu holografskih cvjetnih printova te uskih haljina na kojima okomite dijelove tkanine povezuju metalni kolutići nalik telefonskoj žici.

Revija modne kuće Coperni - 3 Revija modne kuće Coperni (Foto: Profimedia)

A onda se dogodio trenutak za pamćenje, jedan od onih koji mijenja svijet mode i to zahvaljujući Fabricani, patentiranom materijalu za prskanje iz limenke koji se stvrdne u nosivi tekstil.

Finale modne revije usredotočilo se tako na zvijezdu s piste, Bellu Hadid, koja se na pozornici pojavila samo u donjem rublju.

Haljina o kojoj bruji cijeli svijet Haljina o kojoj bruji cijeli svijet (Foto: Profimedia)

Nakon toga, tim stručnjaka prevođen dr. Manelom Torresom, direktorom tvrtke Fabrican Ltd i izumiteljem tkanine za prskanje, kreirao je savršenu minimalističku Coperni slip haljinu. Učinili su to direktno na tijelu supemodela. Raspršena tekućina postala je kruta haljina u manje od deset minuta.

Haljina o kojoj bruji cijeli svijet Haljina o kojoj bruji cijeli svijet (Foto: Profimedia)

Željeli smo ovaj trenutak posvetiti dr. Torresu jer toliko poštujemo ono što on radi. Smatrali smo da je apsolutno neophodno da on vodi izvedbu i za nas to iskustvo učini još magičnijim, rekao je Vaillant.

Haljina o kojoj bruji cijeli svijet Haljina o kojoj bruji cijeli svijet (Foto: Profimedia)

Zašto je ovo haljina o kojoj danas bruji cijeli svijet uz pitanje "kako je to moguće" bit će vam jasno kada pogledate video u nastavku. U našoj galeriji pak možete pogledati fotografije s modne revije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju