Naglašen trbuh, struk ili bokovi te opuštene nadlaktice samo su neki od nedostataka na tijelu s kojima žive brojne žene. No jeste li znale da ih možete 'zakamuflirati' uz pomoć samo jednog komada odjeće? Donosimo 8 modela dnevnih, poslovnih i večernjih haljina koje ciljano skrivaju nedostatke na tijelu


1. Za sužavanje struka

Struk je jedan od najženstvenijih dijelova tijela i njegovo isticanje laska svakoj figuri. Želite li maksimalno vizualno smanjiti struk, nemojte ga skrivati već ga istaknete na pravi način.

Najpopularnije rješenje su takozvane 'pametne' haljine koje ciljanim rasporedom boja ovaj dio tijela maksimalno sužavaju i stavljaju u prvi plan. Tamna haljina s detaljem oko struka u nekoj od jakih boja ili pak ona ukrašena remenčićem ili trakicom oko struka nepogrešivi je odabir.

2. Za prikrivanje nadlaktica
Opuštene ili pak jače nadlaktice nikako se ne bi smjele naći u prvom planu. Upravo zbog toga, najbolji odabir za ovakvu građu tijela su haljine s rukavima. Kratki, tri-četvrt ili pak dugi rukavi savršeno prikrivaju ovakav nedostatak na tijelu, no vodite računa o tome da ne bude preuzak.

Svaka haljina moće sakriti vašu slabu točku i naglasiti vaš najbolji adut

Ono što bi svakako trebali izbjegavati su elastične haljine čiji rukavi će prejako stisnuti nadlakticu i stvoriti neželjeni efekt. Komotni rukavi i polu rukavi koji lagano padaju i prate liniju podlaktice savršen su odabir.

3. Za prikrivanje trbuha
Jedna od najkritičnijih točaka na ženskom tijelu svakako je trbuh zbog kojih mnoge žene izbjegavaju nošenje haljina. No, pravi kroj ovog ženstvenog komada odjeće koji se može nositi u svim prilikama trbuh može staviti u drugi plan.

Haljine koje laskaju ovakvoj građi tijela su one A-kroja, odnosno one koje se od grudi lagano šire do bokova. Komotni dio oko struka prikrit će neželjeni efekt šlaufova i stvoriti ženstvenu siluetu.

4. Za prikrivanje bokova
Ženama čiju građu tijela opisuju naglašeni bokovi haljina može biti najbolja prijateljica. No prije neko krenete u kupovinu, vodite računa o tome da kroj iste mora biti prilagođen vašoj ženstvenoj figuri.

Haljine koje najviše laskaju ženama s naglašenim bokovima su one čiji donji dio slobodno pada te ne ocrtava liniju tijela. Popularni A-kroj suknje savršen je odabir bilo za dnevni ili večernji look.

U galeriji fotografija pogledajte 8 modela haljina iz nove kolekcije modnog brenda F&F koje laskaju svakoj ženskoj figuri, a ne propustite pogledati cijelu kolekciju brenda F&F.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju