Haljine s kapuljačom su modni trend koji se ciklički vraća u modu. Riječ je o tipu odjevnog komada koji kombinira eleganciju i sofisticiranost tradicionalne večernje haljine s ležernošću majice s kapuljačom.

Galerija Haljina s kapuljačom vraćaju se u modu Anya Taylor-Joy voli modne eksperimente Bella Hadid na DKNY reviji 2016. godine +8 Rachel Zegler u haljini s kapuljačom Elieja Saaba

Spoj elegancije i opuštenosti savršen je za modno osviještene dame koje se ne libe eksperimentirati s neočekivanim trendovima. Osoba koja nosi haljinu s kapuljačom može je dodatno prilagoditi prilici i mjestu te odabrati hoće li njezino izdanje bit ekstra formalno ili ležerno.

Ne čudi stoga što je ovaj trend jedan od onih koji dijeli žene na društvenim mrežama. I dok neke dame obožavaju modnu odvažnost, druge nikad ne bi odjenule haljinu s kapuljačom na neku svečanu priliku.

Grace Jones bila je muza dizajneru Azzedineu Alaïji Grace Jones bila je muza dizajneru Azzedineu Alaïji (Foto: Profimedia)

Modna ikona

Osamdesetih godina prošlog stoljeća ovaj odjevni komad popularizirala je Grace Jones. Jamajčanska pjevačica, glumica i model nosila je često kapuljače na pozornici, ali i na velikom platnu. Posebno dojmljiva bila je u filmu "A View to Kill" o Jamesu Bondu iz 1985. godine.

Modna ikona bila je i muza tuniškog dizajnera Azzedine Alaïa koji je u to doba za nju stvarao elegantne kreacije s kapuljačom.

Početkom ovog milenija Kylie Minogue izdala je svoj veliki hit "I just can't get you of my head" plešući u spotu u asimetričnoj bijeloj haljini s kapuljačom, a prošle godine Miley Cyrus snimila je spot za pjesmu "Flowers" u vintage haljini od zlatnog lamea. Nosila je, naime, haljinu s kapuljačom modne kuće Saint Laurent iz kolekcije za jesen/zimu 1991./1992. godine.

Miley i haljina Yves Saint Laurent Miley i haljina Yves Saint Laurent (Foto: Profimedia)

Haljina s kapuljačom za crveni tepih

Haljine s kapuljačom su se, dakako, nosile kroz povijest. U vrijeme Tudora one su bile simbol visokog statusa, snage i moći.

Prošle godine dominirale su kolekcijama poznatih svjetskih dizajnera i modnih kuća, a ove godine su posvuda. Nose se u street style kombinacijama, ali i na crvenom tepihu. Zendaya bira ovaj tip haljine za premijere, kao i Florence Pugh, a njihova velika štovateljica je i manekenka Bella Hadid.

Anya Taylor-Joy voli modne eksperimente Anya Taylor-Joy voli modne eksperimente (Foto: Profimedia)

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte koje to slavne dame nose ovaj odvažni trend, a potom glasajte u našoj anketi.

Biste li nosili haljinu s kapuljačom?

glasova:

13 haljina već od 13 eura savršenih za proljeće koje svima super stoje Haljine cvjetnog uzorka popularne su u proljeće na hrvatskim ulicama Sinsay haljina, 12,99 eura Reserved haljina, 39,99 eura +10 Mohito haljina, 49,99 eura

20 fotografija koje dokazuju da Hrvatice nose stvarno dobre haljine Izdanja u haljinama na zagrebačkoj špici Izdanja u haljinama na zagrebačkoj špici Izdanja u haljinama na zagrebačkoj špici +17 Izdanja u haljinama na zagrebačkoj špici

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju