Zelena je bez sumnje jedna od najljepših postojećih boja. Posebno je popularna u proljeće kada nakon zasićenja neutralnim zimskim nijansama imamo potrebu za malo vedrijim odjevnim kombinacijama.

Galerija Reserved, 17,99 EUR H&M, 20,99 EUR Bershka, 22,90 EUR +12 Mohito, 22,99 EUR

U modnom smislu zelena je boja koju se žene boje nositi, prvenstveno zato što misle da odabrana nijansa neće odgovarati boji njihove puti ili vjeruju da ju je teško kombinirati.

Puno naših klijentica ima averziju prema zelenoj, ali postoji toliko lijepih nijansi za svakoga, kazala je za Who What Wear Helen Venables, stručnjakinja za boje i direktorica tvrtke House of Colour.

Štikle u zelenoj boji: 10 modela koji će razbuditi svaku kombinaciju Bershka, 25,99 EUR CCC, 39,80 EUR Mango, 45,99 EUR +7 Call It Spring (Zalando), 54,28 EUR

Paleta nijansi zelene boje uistinu je raznolika i stvarno svatko može pronaći jednu po svom ukusu i u skladu s vlastitim stilom. Primjerice, ako ne volite previše efektne nijanse, za vas su stvorene one zagasitije poput maslinaste ili smaragdno zelene.

Mango, 39,99 EUR Mango, 39,99 EUR (Foto: Mango)

S druge strane, ako baš volite izgledati upečatljivo i nositi odvažne boje, limeta zelena ili neonske nijanse savršen su odabir.

Kako bismo vam demonstrirali raznolikost zelenih nijansi, danas smo za vas pronašli razne modele haljina u toj obožavanoj boji. Razgledajte ih u galeriji i pronađite inspiraciju za svoje nove proljetne kombinacije u kojima će vladati zelene nijanse.

Mohito, 22,99 EUR Mohito, 22,99 EUR (Foto: Mohito)

Poslovna kombinacija sa zelenom bojom Zelena haljina Reserved, 35,99 EUR Deichmann, 24,99 EUR +1 Poslovna kombinacija sa zelenom bojom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju