Bojana Gregorić Vejzović i ove godine ljeto provodi u svojoj najdražoj oazi, Pelješcu, a glumica je posjetila i Dubrovnik gdje se fotografirala ispred katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednom od znamenitosti svjetski poznatog grada.

Turisti iz cijeloga svijeta i ovoga ljeta posjećuju Dubrovnik kako bi uživali u ljepotama ovog prekrasnog grada na jugu Dalmacije. Posjetila ga je i glumica Bojana Gregorić Vejzović kojoj je "baza" svakoga ljeta Pelješac.

Bojana u Dubrovniku, kako je napisala na Instagramu, puni baterije s predivnom dubrovačkom arhitekturom, a jedna od čuvenih znamenitosti grada svakako je i barokna katedrala slavna po svojoj raskošnoj unutrašnjosti. Iznad glavnog oltara katedrale nalazi se slika "Uznesenje Marijino" iz 16. stoljeća, djelo slavnog talijanskog slikara Tiziana, a ondje se nalazi i jedinstveni oltar sv. Ivana Nepomuka izrađen od ljubičastog mramora.

U riznici katedrale čuvaju se, između ostalog, slike talijanskih, flamanskih i hrvatskih slikara, među kojima je i slika "Bogorodica s djetetom" iz 16. stoljeća, nastala prema djelu slavnog talijanskog slikara Raffaela. U riznici je i relikvija glave sv. Vlaha iz 11.-12. stoljeća, rad dubrovačkih zlatara.

Dubrovačka katedrala očarala je i Bojanu Gregorić Vejzović koja je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj pozira ispred pročelja katedrale. Njezina otmjena pojava savršeno se uklopila s pozadinom, a glumica na fotografiji nosi crnu haljinu s naramenicama koja seže do koljena.

Slika nije dostupna Bojana Gregorić Vejzović: Ljetna minica savršena za isticanje vretenastih nogu

Haljina je romantičnog kroja s točkicama, veže se oko struka, a donji dio je lagano slojevit s volanima. Iako crna, haljina je naglasila preplanulu put prelijepe glumicu što dokazuje da nam za isticanje potamnjele kože ne trebaju uvijek žarke i jake boje. Iako takve upečatljive boje stvaraju najveći kontrast, za suptilnije naglašavanje preplanulosti dovoljne su i uobičajene boje poput crne.

Stajling za šetnju čarobnim Dubrovnikom Bojana je upotpunila s crno-bijelim špagericama na visoku punu petu i okruglom pletenom torbicom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju