Kada je riječ o pripremanju tematske zabave, hrana i piće njezin su neizostavan dio. Ako su nam pritom inspiracija omiljeni književni junaci, priprema toga postaje još zanimljivija. Zato smo odlučili zaviriti u pripremu najslasnijih jela i pića za koja se čini kao da su izašla ravno sa stranica serijala o čarobnjaku Harryju Potteru.

Uz nekoliko vrlo jednostavnih sastojaka svima lako dostupnima možete pripremiti pravu gozbu kakve se ne bi posramio ni sam Hogwarts. Oduševljenje malih i velikih gostiju je zajamčeno.

Evo što sve možete pripremiti.

METLE ZA METLOBOJ
Tko barem jednom nije poželio imati svoj Nimbus 2000 i zaigrati uz bok Harryju i ekipi omiljeni sport čarobnjaka? Iako ne možemo tako jednostavno doći do prave metle koja sama leti, možemo napraviti barem jestivu verziju, i to od samo dva sastojka.

1. Sir prema svojem odabiru (neki od relativno mekanih poput goude, tilcita i slično) izrežite na male trakice dužine 3-4 cm i širine oko 2 cm.

2. Donji dio trakica razrežite škarama kako biste dobili oblik male metle.

3. U gornji dio komadića sira utaknite slani štapić koji će imitirati dršku metle.

4. Poslužite ih na lijepom pladnju i krenite u visine.

Metle za metloboj Metle za metloboj (Foto: zadovoljna.hr)

Harry Potter Od čarobnog štapića do perona 9 i 3/4: Napravite sami "čarolije" za zabavu u stilu Harryja Pottera

ZVRČKE
Neizostavan dio metloboja svakako je i zvrčka koju tragači moraju pronaći. Srećom, lako se može pronaći i u našem domu, a trebaju vam također samo dvije sitnice.

1. Kupite okrugle čokoladne praline zamotane u papir zlatne boje.

2. Od laganog papira (može poslužiti i papir za pečenje kolača) izrežite krila, pa olovkom iscrtajte konture pera.

3. Ljepilom pričvrstite krila na okruglu čokoladicu i to je to. Tko je rekao da je zvrčku teško uhvatiti?

ČOKOLADNE ŽABE
Nestašne čokoladne žabe prvi smo put susreli tijekom vožnje Hogwarts Expressom. Ta mala nestašna bića uz koja uvijek dolazi sličica koja mijenja svoj oblik mnogima su jedan od najdražih slatkiša kada je u pitanju ovaj čarobni serijal.

Iako se čokoladne žabe mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama, njihova cijena nije baš niska. Srećom, imamo jeftinije rješenje. I, pogađate, trebat će vam također samo dva sastojka.

1. Kupite gumene bombone u obliku žaba. Mogu se naći u našim drogerijama i bolje opremljenim velikim trgovačkim lancima prehranom.

2. Rastopite čokoladu za kuhanje.

3. Kada se otopljena čokolada lagano rashladi, u nju umočite čokoladne žabe. Stavite ih na štapić kako biste si olakšali posao i dobro prekrili čitavu površinu bombona.

4. Žabe stavite na pladanj kako bi se čokolada stvrdnula.

Čokoladne žabe Čokoladne žabe (Foto: zadovoljna.hr)

GRICKALICE PREMA DOMOVIMA
Na svakoj tematskoj zabavi u stilu Hogwartsa uvijek će se naći gosti koji pripadaju različitim domovima. Kako biste zadovoljili ukuse Hufflepuffa, Slytherina, Ravenclawa i Gryffindora, pripremite grickalice za svakoga od njih koje će ujedno prikazivati njihove boje i karakteristike.

1. Hufflepuffi će uživati u žutom smokiju.

2. Za Slytherine nema boljega od grickanja gumenih zmija

3. Kombinacija žutih i narančastih macrona uz dodatak borovnica oduševit će Ravenclawe.

4. Hrabri i jednostavni Gryfindori naprosto će jedva čekati da posegnu za grožđem kojem sada ionako ima u izobilju.

VIŠESOKOVNI NAPITAK
Tko se povremeno ne bi želio preobraziti u neku drugu osobu? Junaci ovog magičnog serijala to čine uz pomoć višesokovnog napitaka čija je priprema dugotrajna, a zahtijeva sastojke poput muhe zlatare, pijavice, žilavca koju mora biti ubran tijekom punog Mjeseca, roga dvoroga u prahu, isjeckane kože zmije, pa i dlake ili nokta one osobe u koju se želimo preobraziti.

Srećom, moguća je i mnogo jednostavnija opcija. Iako ne možemo obećati jednak učinak, gosti će biti oduševljeni. Uostalom, zabranjeno voće najslađe je voće, zar ne?

Evo što morate napraviti.

1. Sladoled od vanilije ostavite barem pola sata na sobnoj temperaturi kako bi se počelo lagano topiti.

2. Stavite ga u veću zdjelu, a kada je već rastopljen, dodajte mu bočicu Spritea. On će potaknuti stvaranje mjehurića uz koje ćete imati dojam kao da pripremate pravi čarobni napitak.

3. U smjesu dodajte zelenu jestivu boju i dobro promiješajte. Sat vremena u kojem napitak „djeluje“ može početi.

Grickalice prema domovima Grickalice prema domovima (Foto: zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju