Ako ste ikada putem knjiga ili filmova zagazili u svijet Harryja Pottera i njegove svakodnevice, zasigurno ste i sami poželjeli oživjeti dašak te čarolije u svome domu ili barem pripremiti tematsku zabavu za koju će se činiti kao da se odvija u samom Hogwartsu i njegovoj okolini.

Galerija Predmeti za Hatty Potter zabavu - 6 Predmeti za Hatty Potter zabavu - 7 Predmeti za Hatty Potter zabavu - 4 +4 Predmeti za Hatty Potter zabavu - 3

Pismo o primitku u čarobnjačku školu koje je danima pronalazilo put do Harryja, čarobni štapić kao iz Olivanderove trgovine, polazak sa zagonetnog perona 9 ¾ na londonskom željezničkom kolodvoru i lebdeće svijeće u velikoj hogwartskoj dvorani sami su neki od predmeta koje vrlo lako možete napraviti i u svome domu.

Svi će oni poslužiti kao odlična scenografija za tematske zabave, bilo da je riječ o proslavama rođendana velikih i malih ili pak naprosto okupljanju ljubitelja kultnog čarobnjaka.

Uz samo nekoliko potrebnih predmeta koji su lako dostupni diljem Hrvatske, možete pokazati svoju kreativnu stranu i stvoriti ozračje koje će očarati svakog vašeg gosta.

Evo kako to napraviti.

Čarobni štapić
Svaki pravi čarobnjak mora imati čarobni štapić, no njihove su cijene u trgovinama poprilično visoke.

Srećom, uz kombinaciju običnog štapića, pištolja na vruće ljepilo, špage i akrilnih boja možete napraviti štapić baš po svojoj mjeri.

1. Posegnite za štapićima koji se redovito dobivaju uz dostavu kineske hrane i prepolovite ih.

2. Na jedan štapić vrućim ljepilom naznačite spiralne poteze oko svih njegovih strana dok ne ispunite dvije trećine štapića.

3. Na tragove ljepila dodajte špagu i pustite da se ljepilo ohladi.

4. Kada je štapić ohlađen, smeđim tonovima akrilnih boja obojite ga na željenu nijansu i čarobiranje može početi. Wingardium leviosa!

Predmeti za Hatty Potter zabavu - 3 Predmeti za Hatty Potter zabavu - 3 (Foto: Andrea Paić)

Viseće svijeće
Prve večeri u Hogwartsu Harryja i ostale učenike dočekala je prava gozba u velikoj dvorani, a iznad samih stolova lebdjele su svijeće.

Nešto slično možete napraviti od lučica koje rade uz pomoć baterija, kartona, vrućeg ljepila i sive ili srebrne akrilne boje.

1. Čvršći papir ili karton dužine 20 cm omotajte oko same lučice (koja obavezno mora biti pokretana baterijama) tvoreći tako oblik duge svijeće.

2. Kada ste postigli izgled klasične svijeće, na njezinoj gornjoj strani uz pomoć vrućeg ljepila imitirajte loj koji nastaje izgaranjem svijeća.

3. Kada se osuši, čitavu svijeću premažite odabranom akrilnom bojom.

4. Uz pomoć prozirnog flaksa koji ćete omotati oko samog „plamenika“, pričvrstite svijeće na plafon samoljepljivom trakom.

Rekviziti za fotografiranje
Današnje zabave nisu potpuno bez fotografija za društvene mreže, a kako biste ih učinili zanimljivijima, napravite i rekvizite za fotografiranje ili tzv. photobooth.

Iz kartona u boji izrežite oblik Harryjevih naočala, njegovog prepoznatljivog ožiljka na čelu, kravate doma koji vam je posebno drag ili oblik Dobbyjeve glave s prorezima za oči.

Na njih pričvrstite drvene štapiće za ražnjiće kako biste ih mogli držati u ruci prilikom fotografiranja.

Predmeti za Hatty Potter zabavu - 6 Ovi su rekviziti idealni i za maskenbal (Foto: Andrea Paić)

Sova s pismom
Harryjev čarobnjački život počinje u trenutku kada dobije pismo iz Hogwartsa u kojem ga Minerva McGonagall obavještava da je primljen u okrilje čarobnjačke škole. Dakako, dostavu pisama vršile su sove, iako je onoj Harryjevoj i Hagrid morao malo pripomoći.

No uz bijeli balon, flomaster i običnu bijelu omotnicu, vama neće trebati dodatna pomoć.

Napuhnite običan bijeli balon koji će imitirati tijelo Hedvige te na njemu flomasterom koji se neće razmazivati nacrtajte lice sove.

Što se pak tiče pisma, s vanjske strane bijele omotnice napišite dobro nam znanu adresu s „Ormarom ispod stuba“ u Kalininom prilazu, zatvorite je uz pomoć voska i novčića i potom koncem povežite na sovu.

Predmeti za Hatty Potter zabavu - 2 Čarobni štapić (Foto: Andrea Paić)

Peron 9 ¾
Želite li da vaše goste već na samom ulazu dočeka jedan od najprepoznatljivih detalja iz svijeta čarobnjaka, kroz čiji se prolaz i ulazi u područje bez bezjaka, napravite zastor koji će imitirati peron 9 ¾ .

Potreban vam je smeđi papir čija će veličina prekriti vaša vrata, tempere i obična kuhinjska spužva.

1. Mekanu stranu spužve umočite u smeđu ili narančastu temperu te njome oblikujte cigle na papiru.

2. Kada postavljate papir na vrata, ne zaboravite u sredini ostaviti prorez kroz koji će gosti moći ulaziti.

3. Iznad samog ulaza napišite poznatu brojku 9 ¾ ili poznati logo isprintajte s neke od internetskih stranica.

Tko još kaže da nam je svijet čarobnjaka nedostižan?

Pročitajte i kako uz pomoć svijeća možete unijeti mirise Hogwartsa te kako napraviti pravi pivoslac za svoje goste. 

Predmeti za Hatty Potter zabavu - 1 Hedwiga (Foto: Andrea Paić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju