Amerikanka Eleanor Lambert, takozvana "modna carica" i jedna od centralnih figura u američkoj modnoj industriji i odnosima s javnošću, 1940. godine pokrenula je listu najbolje odjevenih ljudi pod nazivom "International Best Dressed Hall Of Fame List".

GalerijaGodinu dana prije svoje smrti, uređivanje liste prepustila je cijenjenom magazinu Vanity Fair čiji stručni žiri od 2012. godine bira tko će se naći na ovom popisu.

Sasvim očekivano, više pažnje izazivaju pripadnice ljepšeg spola koje dobiju svoje mjesto na listi, ali posljednjih godina sve se više priča i o muškarcima koji su svojim stilom zadivili žiri.

Glumac Jeff Goldblum
Glumac Jeff Goldblum (Foto: Getty Images)

Muška moda znatno se promijenila zahvaljujući odvažnim pojedincima iz raznih životnih sfera koji su svojim odjevnim kombinacijama pomaknuli granice "nosivog" kada su u pitanju muški odjevni komadi.

Tako više nije neobično vidjeti (ne)poznate frajere u šarenim kombinacijama s cvjetnim uzorkom, a njihova odijela i smokinzi više nisu isključivo crne boje.

Ankete

(7370) Sviđa li vam se novo lice muške mode?

rezultati povratak glasova128
rezultati


Košarkaš LeBron James
Košarkaš LeBron James (Foto: Getty Images)


Koliko muževno može izgledati muškarac u, na primjer, crvenom smokingu na svom primjeru najbolje pokazuje NBA zvijezda LeBron James koji se našao na popisu najbolje odjevenih osoba u 2018. godini.

U galeriji pogledajte tko su ostali muškarci na listi.

Glumac Timothee Chalamet
Glumac Timothee Chalamet (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju