Svjetski institut za boje Pantone prošli je tjedan otkrio boju koja će obilježiti 2022. godinu. Radi se o nijansi PANTONE 17-3938 Very Peri.Kako su objasnili iz Instituta, živimo u transformativnim vremenima, a ova boja je simbol tranzicije kroz koju prolazimo.

Kako izlazimo iz intenzivnog razdoblja izolacije, naša se poimanja i standardi mijenjaju, a naši fizički i digitalni životi spojeni su na nove načine. Digitalni dizajn pomaže nam da rastegnemo granice stvarnosti, otvarajući vrata dinamičnom virtualnom svijetu u kojem možemo istraživati i stvarati nove mogućnosti boja.

Uz trendove u svijetu igara, rastuću popularnost metaverzuma i rastuću umjetničku zajednicu u digitalnom prostoru PANTONE 17-3938 Very Peri ilustrira fuziju modernog života i to kako se trendovi boja iz digitalnog svijeta manifestiraju u fizičkom svijetu i obrnuto, objasnili su iz Instituta.

Po prvi put u svojoj povijesti Institut je stvorio novu boju koja je odraz globalne inovacije i transformacije.

Kako društvo nastavlja prepoznavati boju kao oblik komunikacije i način izražavanja i utjecanja na ideje i emocije, složenost ove nove plave nijanse prožete crveno-ljubičastom bojom naglašava široke mogućnosti koje se nalaze pred nama, stoji u poruci Instituta koji svoj predviđanja za godinu pred nama temelji na analizi postojećih modnih trendova, tehnologija i gospodarskih uvjeta.

Slika nije dostupna 15 ključnih komada koji su vam dovoljni za najhladniji dio godine Tvorci boje smatraju da se radi o nijansi koja budućnost predstavlja u novom svjetlu, a rezultat je gotovo jednogodišnjih istraživanja i predviđanja trendova Instituta za boje Pantone koji trendove počinje promatrati u rano proljeće.

Hoćete li nositi boju koja će obilježiti 2022. godinu?

glasova:

Osim što se ova boja često pojavljivala u video igrama popularnim među Z generacijom, ima svoje korijene i u prirodi. Biljke kao što su jorgovan i lavanda pružale su umirujući osjećaj tijekom kaotičnih vremena.

Very Peri imala je svoje mjesto i na modnim pistama i u najavama trendova za proljeće 2022. godine. U svakom slučaju radi se o novoj boji koja nudi jednu novu perspektivu, a u našoj galeriji provjerite kako izgleda kao dio modnih kolekcija za proljeće 2022. godine. U našoj anketi nam pak recite vidite li ovu boju kao dio vlastite garderobe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju