Kada vam netko kaže da hodanje nije trening, nemojte ga slušati. Svaka aktivnost je dobra aktivnost, a to vrijedi i za hodanje koje vam može pomoći da postignete ciljeve koji se tiču dolaska u kondiciju i gubitka kilograma.

Većini ljudi hodanje će odgovarati više nego trčanje. Između ostalog i jer hodati mogu duže nego trčati, a suprotno čestom mišljenju, hodanje je učinkovit način sagorijevanja masnoća.

Kada vam netko kaže da hodanje nije trening, nemojte ga slušati

Jedno istraživanje proučavalo je učinke hodanja na pretile žene tijekom razdoblja od 12 tjedana, a pokazalo se da je osobito učinkovito u smanjenju viscelarne masti (trbušna masnoća) koja povećava rizik od dijabetesa i srčanih bolesti.

Slika nije dostupna Je li hodanje jedan sat dnevno dovoljno da biste (lakše) smršavjeli?

Slika nije dostupna Hodanje zimi: Sedam razloga zbog kojih se itekako isplati krenuti u šetnju

Zato se svima koji pate od pretilosti, ali i onima koji nemaju prethodno iskustvo s vježbanjem preporučuje hodanje.

Trenerica Ash Wilking za sve željne aktivnosti složila je prijedlog rutine hodanja koja će biti i odlična za sagorijevanje kalorija.

Radi se o rutini koja traje 60 minuta, a sastavljena je od tri dijela.

1. Zagrijavanje (12 minuta)

Jednu minutu hodajte brže od uobičajenog tempa, a nakon toga 30 sekundi trčite u mjestu tako da koljena podižete što je više moguće ili da petama udarate stražnjicu.

Ponovite ove dvije vježbe naizmjenično 8 puta.

2. Hodanje različitim tempom (40 minuta)

Tri minute hodajte bržim tempom, a zatim dvije minute lagano. Ponovite osam puta.

Kod mršavljenja hodanjem vrlo je bitno kojim tempom hodate Mršavljenje hodanjem: Tri savjeta za gubitak do pet kilograma u tri tjedna Korake možete dodati tako što ćete kad god to možete birati dužu rutu Najlakši način(i): Kako najbrže doći do 10.000 koraka dnevno?

3. "Hlađenje" (8 minuta)

Hodajte ujednačenim polaganim tempom 8 minuta.

I to je to. Ovo je aktivnost kojoj ne smetaju čak ni niske temperature. Dapače, dobro se obucite, uživajte u šetnji i garantiramo da ćete se sat vremena kasnije osjećati odlično.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju