Vjerojatno najjednostavniji način koji vam može pomoći u postizanju ciljeva kada je u pitanju tjelesna aktivnost je taj da šetate.

Dakle cilj nije kompliciran - što je više moguće stavljajte jednu nogu ispred druge - i opet i opet i opet.

Međutim, koliko god cilj je jednostavan, nije uvijek lako natjerati se na šetnju, iako ste upoznati sa svim prednostima tjelesne aktivnosti.

Mi smo tu da vam pokušamo pomoći. U nastavku smo izdvojili korake koji će vam olakšati da što lakše i što brže dođete do željenog broja koraka u danu, bez da vam to predstavlja problem ili gnjavažu.

Često se spominje brojka od deset tisuća koraka dnevno, koja može, ali i ne mora biti vaš cilj. Vi možete hodati manje, ali i više. Bitno je samo da tjelesna aktivnost postane dio vaše svakodnevnice.

Sada evo savjeta koji će vam pomoći da dođete do tih10000 koraka dnevno (ili onoliko koraka koliko ste sami odredili da želite prohodati u danu). Ne radi se o ničem novom ili inovativnom - radi se o podsjetniku na sve one sitnice koje možemo učiniti u danu za naše zdravlje, ali ih redovito preskačemo.

1. Koristite stepenice umjesto lifta

Zadatak je vrlo jasan i jednostavan. Na poslu, u zgradi, u šoping centru... gdje god postoji ta mogućnost, umjesto lifta koristite stepenice.

2. Uzimajte pauze za kretanje na poslu

Kada ste na pauzi za ručak, posljednjih pet minuta iskoristite za laganu šetnju. Osim toga, kad god možete prošetajte barem jednu minutu, ne samo kad ste na velikoj pauzi.

3. Parkirajte dalje od mjesta na koje idete

Svaki put kad negdje idete automobilom, potrudite se parkirati ga na lokaciji koja je udaljena nekoliko minuta hoda od mjesta na koje idete.

4. Birajte duži put

Kada negdje idete pješke, krenite ranije i birajte duži put.

5. Nakon večere prošetajte 15 minuta

Kada pojete večeru, potrudite se što češće kratko prošetati. 15 minuta bit će dovoljno.

6. Ako se vozite javnim prijevozom, izađite iz busa ili tramvaja stanicu ili dvije ranije

Šetnja će vas dodatno razbuditi za posao i sve druge obaveze pred vama, a bit će dobra i za vaše zdravlje.

7. Igrajte se s djecom

Ako imate djecu, igra je vjerojatno jedan od najlakših načina da dosegnete željeni broj koraka.

8. Hodajte dok telefonirate

Umjesto da se zavalite na krevet ili kauč, telefonske razgovore obavljajte tako da za vrijeme njih šetate.

9. Nemojte ubrzavati reklame

Svaki put kad imate priliku ubrzati reklame, nemojte to činiti. Umjesto toga, prošetajte po vašem dnevnom boravku i povećajte broj prijeđenih koraka.

Žena u šetnji Što se dogodi u tijelu ako se nakon obroka prošetate samo dvije minute?

Hodanje potiče mršavljenje Lakše ne može! Plan hodanja od četiri tjedna koji topi kilograme

10. Namjestite alarm

Kako ne biste zaboravili šetnje, namjestite alarme na vašm mobitelu koji će vas podsjetiti da je vrijeme za hodanje. Na taj način neće se dogoditi da zaboravite gomilati korake, a i svi ovi savjeti polako će postajati dio vaše svakodnevnice. U jednom trenutku više nećete trebati alarm.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju