Horoskopski znak utječe i na vaše vozačke osobine. Zabavite se i doznajte kakve su vaše u tekstu u nastavku u kojem su znakovi poredani od najgorih prema najboljim vozačima

Vožnja Vožnja (Foto: Getty Images)
Američko istraživanje provedeno na sto tisuća sudionika pokazalo je da najviše prometnih kazni dobivaju vozači rođeni u horoskopskom znaku riba. Slijede ih Ovnovi, Vodenjaci, Jarčevi i Vage.

Najmanje kazni dobili su Djevice, Strijelčevi i Blizanci. Vage su sudjelovale u najviše prometnih nesreća, a slijede ih Škorpioni, Jarčevi, Ovnovi te Vodenjaci. U najmanje nesreća sudjelovali su Blizanci, Rakovi i Lavovi.

Vaga
Vaga žudi za ravnotežom i ne voli donositi odluke na brzinu. To nije dobra karakteristika za vožnju jer za volanom često treba brzo reagirati.

Vodenjak
Iako oba spadaju u skupinu zračnih znakova, Vodenjak je gotovo dijametralno suprotan od Vage. Dok Vaga ne voli odlučivati na brzinu, Vodenjak je dosta impulzivan. Dodajmo tome to da njime upravlja Uran, planet kojeg karakteriziraju brzina i nemir zbog čega nije najsigurniji sudionik u prometu.

Ovan
Ovan je egocentričan znak i uglavnom misli samo na sebe te ima tendenciju pretjecati prije nego provjeri namjere drugih vozača. Zbog toga je eventualna prometna nesreća gotovo neizbježna.

Ribe
Ribe nisu silovite poput Ovna, više su sanjari te puno vremena provode sanjareći. Vožnja zahtijeva potpunu koncentraciju, nešto što mnoge Ribe ne mogu dati.

Škorpion
Škorpioni su skloni ludovanju na cesti što ima veze s njihovim instinktom za osvetom onima koji su im učinili nažao. Presijecite im put na cesti i velika je vjerojatnost da će vas slijediti kako bi vam učinili isto.


Bik
Bik pati od sličnih problema kao drugi životinjski znak, Ovan. Zna 'drviti' samo po svome, a zbog te izrazite tvrdoglavosti ima tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo.


Strijelac
Strijelčevi vole riskirati. Srećom, iskusni su u tome, ali isto tako vole pričati tako da često možete vidjeti Strijelca kako telefonira dok vozi, a dobro je poznato koliko to može biti opasno.


Jarac
Jarčevi su često usredotočeni isključivo na cilj što znači da više razmišljaju o krajnjoj destinaciji nego o tome kako će stići ondje. Mogu si umisliti da su prometna pravila pisana za druge vozače, ne i za njih.


Djevice
Djevice su vrlo detaljne i sistematične, stoga se uvijek drže propisane brzine i nije im 'teško' stati na kočnicu. Jedino što mogu uzrokovati je kolona vozila iza njih.

Rak
Ovaj vodeni znak predodređen za obiteljski život čak i na ostale sudionike prometa gleda kao na članove svoje proširene obitelji. Međutim, Rakovi su vrlo ćudljivi pa, primjerice, mogu sasvim nepotrebno potrubiti.

Blizanci
Blizanci su odlični u obavljanju više radnji od jednom pa su sposobni za vožnje nanositi šminku, mijenjati radiostanice i piti kavu, ali to nikako ne bi smjeli raditi dok vozite.

Lav
Vatreni Lavovi su velikodušni i vole dijeliti cestu s ostalim vozačima, a možda ih baš njihov veliki ego tjera da budu najbolji vozači.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju