Uloga vjenčane kume uzbudljiv je novi korak u svakom prijateljstvu, ali i velika obaveza. Svatko se s tom novom ulogom i zadatkom nosi na svoj način, a ako se pita astrologe to kakva će netko biti vjenčana kuma ovisi i o horoskopskom znaku.

U nastavku doznajte što možete očekivati od vaše kume ako je vjerovati zvijezdama:

1. Ovan

Žene rođene u ovom znaku su vizionari i učinit će sve kako bi mladenka dobila vjenčanje dostojno stranica nekog magazina koji se bavi uređenjem.

Mali problem imat će sa strpljenjem, međutim sve će to nadoknaditi majstorskom vještinom delegiranja. Osim što će svatko dobiti svoj zadatak na vrijeme, imat ćete kumu koja će biti najbolja pratnja u potrazi za haljinom i svim drugim detaljima.

2. Bik

Supertalentirane žene rođene u znaku bika predodređene su za ulogu kume. One su osobe koje želite imati uz sebe u stresnim situacijama. Bez imalo problema riješit će svaki problem na koji naiđete tijekom organizacije pa i one koji iskrsnu u zadnji trenutak. Na svoju kumu rođenu u ovom znaku možete računati da će biti uz vas i djelovati kada zatrebate pomoć.

3. Blizanci

Nitko neće biti dobar u zabavljanju svih članova vaše bliže i dalje obitelji kao kuma rođena u ovom znaku. Ona će čavrljati s kim god treba, zabavljati goste koji vas gnjave i činiti sve kako biste vi uživali u vašoj večeri bez ometanja.

4. Rak

Od emotivne račice na dan vjenčanja očekujte suze radosnice. Osim toga, ona će održati i dirljivi govor o vama, vašem partneru i vašem prijateljstvu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Možda neće biti najbolja pomoć u organizaciji, ali kuma račica sve će to nadoknaditi iskrenom podrškom u svakom trenutku.

5. Lav

Kuma lavica je kuma koja na vjenčanju sigurno neće ostati neprimijećena. Računajte da ćete u danima nakon vjenčanja odgovarati na pitanja o njoj. Dok traju pripreme ona će vam biti najveća podrška koja će imati cijeli niz ideja i prijedloga koji će vam olakšati planiranje velikog dana.

6. Djevica

Kuma rođena u znaku djevice bit će ona osoba koja će smirivati koga god treba, za početak mladenku. Osim toga, praktična je poput bika i voli se osjećati potrebnom pa će vam biti idealna pomoć u svakom trenutku. Perfekcionizam kojem djevica teži u nekom trenutku može postati malo intenzivan, ali poslušat će svoju prijateljicu koja se udaje i ostaviti malo mjesta i za spontanost.

7. Vaga

Vage su zapravo opsjednute vjenčanjima i brakom i provode značajnu količinu vremena planirajući vjenčanje u svojoj glavi. To znači da će kuma vaga biti jako angažirana oko svega, od odabira haljine do odabira najsitnijih detalja u sali.

8. Škorpion

Kao osoba koja vjeruje u iskrenu i vječnu ljubav, kuma rođena u znaku škorpiona savršeno će odraditi ovaj zadatak odnosno misiju. Bit će tu za vas na svakom koraku, ponekad možda malo previše opsjednuta detaljima. Zahvaljujući snažnoj intuiciji i istražiteljskim vještinama, pomoći će vam da vaša proslava bude uistinu jedinstvena.

9. Strijelac

Za strijelce se ne može reći da je vjenčanje nešto o čemu sanjaju od malih nogu, ipak kao vaša kuma žena rođena u ovom znaku odradit će svoj zadatak, prihvatiti sve svoje obaveze i zbog vas učiniti sve što je potrebno kako biste imali najsretniji dan u životu.

10. Jarac

Ljubav prema planiranju i organizaciji savršeno će se uklopiti u priču u kojoj je jarčica vjenčana kuma. Kao mladenka, uz ovu kumu ne morate se brinuti da će nešto poći po zlu. Dapače, sve će biti savršeno odrađeno, a ona će biti hladne glave čak i kada se svi izbezume.

Neke stvari mladenka ne smije tražiti od svoje kume Tri stvari koje mladenka ne smije tražiti od svoje vjenčane kume

Hana Huljić Grašo, Adriana Ćaleta-Car i Mia Kramarić Koja je najbolja? Vjenčanice poznatih Hrvatica o kojima se najviše raspravljalo

11. Vodenjak

Ako je vaša kuma rođena u znaku vodenjaka, vjenčanje će biti zabava stoljeća. S njezinom maštom i vještinom upravljanja projektima, rezultat ne može biti drugačiji. Pomoći će vam pronaći najbolje mjestu, glazbu, fotografa...

12. Riba

Drage i slatke ribe bit će kume koje će biti tu kad god vam zatreba emocionalni savjet. Za njih je vjenčanje puno više od proslave i formalnosti, za njih je to spajanje dvoje ljudi u zajednicu koja će trajati cijeli život pa se nemojte čuditi količini emocija kod svoje kume ribe. Ona će vam biti savršena pomoć u procesuiranju svega što se događa na emocionalnoj razini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju