Horoskop je prije svega zabava, ali možda nam može dati i neke smjernice koje će nam pomoći u životu. Svatko će izabrati hoće li ili ne vjerovati u ono što mu horoskop predviđa ili kakvog ga opisuje, ali neki horoskopski znakovi poznati su po tome da najmanje vjeruju u horoskop.

Horoskop je dio astrologije, pseudoznanstvene discipline koja se bavi proricanjem sudbine iz položaja planeta i zvijezda u određenom trenutku. To podrazumijeva i određenu dozu mistike i nagađanja, no pripadnici nekih horoskopskih znakova ipak preferiraju znanstveno utemeljene činjenice.

Među njima najviše se ističu iduća tri znaka koja najmanje vjeruju u horoskop.

Bik

Ako astrologija nije nešto što je navika osobe rođene u znaku bika, neće je lako prihvatiti. Ako horoskop nije pogodio što će se toj osobi dogoditi, ili se ne prepoznaje u opisu znaka bika, smatrat će da mu astrologija nema što ponuditi. Jednostavno je neće smatrati praktičnom i primjenjivom.

Bikovi pripadaju skupini zemljanih znakova i poznati su po tome da čvrsto stoje na zemlji, praktični su i veliki realisti, a kako je astrologija puna nagađanja, složenih ideja, pa čak i magije, skloni su tome da ne vjeruju u horoskop.

Julie&Julia Slažete li se? Ova tri horoskopska znaka najbolje kuhaju

Julia Roberts u filmu 'Erin Brockovich' Najveći lumeni: Ovo su tri najpametnija horoskopska znaka

Blizanci

Na dane kada je njihova sklonost vjerovanju puna mogućnosti, blizanci mogu biti potpuno zaljubljeni u tajanstveno točan ciklus koji predstavlja astrologija. Na dane kada prevladavaju negativne emocije, a možda se čak osjećaju i malo beznačajno, blizanci su skloni kritizirati astrologiju.

Blizanci su nadaleko poznati po svojoj nestalnoj prirodi, a njihovo (ne)vjerovanje u astrologiju i horoskop to može odražavati. Jednostavno im može biti problem biti predan tom uvjerenju. Osim toga, blizancima vlada Merkur, planet logike, a također imaju i osobnost s dva lica.

Scena iz filma 'Vrag nosi Pradu' Takvi po prirodi: Tri horoskopska znaka koji imaju najveći ego

Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Provjerite je li i vaš horoskopski znak među onih pet koji imaju najviše sreće u životu

Djevica

Pripadnici ovog zemljanog znaka obično trebaju dokaz da je nešto stvarno. Kada je djevica u pitanju, njoj su važne činjenice, analize i detalji. Ako djevica malo preozbiljno shvati zabavan kviz o tome koja ste vrsta pizze prema horoskopskom znaku, mogla bi pomisliti da je astrologija potpuna laž.

Pripadnici ovog horoskopskog znaka skloni su težiti tome da svako njihovo uvjerenje bude stopostotno, a ako postoje aspekti astrologije koji im nemaju smisla, vidjet će to kao znak da nije stvarno. Uostalom, i djevicama vlada Merkur, što također puno objašnjava.

Horoskop: Jedna riječ koja će vašem znaku obilježiti 2023. godinu Jedna riječ koja će vašem znaku obilježiti 2023. godinu - 8 Jedna riječ koja će vašem znaku obilježiti 2023. godinu - 9 Jedna riječ koja će vašem znaku obilježiti 2023. godinu - 10 +9 Jedna riječ koja će vašem znaku obilježiti 2023. godinu - 11

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju