Iako je Merkur planet znanja, logike i komunikacije, postoji i ona njegova druga strana koja sa sobom donosi nepredvidljivost i kaos.

Tako je, govorimo o retrogradnom Merkuru. Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur je tu i trajat će do 25. travnja.

Moguće je da će u vaš život donijeti određene poteškoće i izazove, a ako je vjerovati astrolozima, na tri znaka koja smo izdvojili u nastavku imat će najveći utjecaj.

Ovan

Horoskopski ovnovi više nego itko osjetit će sve zbunjujuće učinke retrogradnosti.

Retrogradni Merkur testirat će vaše strpljenje. Neuspjesi i neugodnosti po kojima je on poznat mogli bi utjecati na vaš identitet i na način na koji vidite sebe.

Savjet je da pokušate što manje razmišljati tome tko ste jer će previše pitanja dovesti do premalo odgovora. Umjesto toga dajte sebi priliku da budete mnogo toga odjednom. Ne mora se sve u vašem životu dogoditi i posložiti sada i odmah. Odgođeno zadovoljstvo također nije loše.

Blizanci

Retrogradni Merkur kod blizanaca bi mogao izazvati veliku osjetljivost, posebno kada su u pitanju odnosi s drugima.

Mogli biste se osjećati zbunjeno zbog svoga društvenog položaja i nesigurno kada su u pitanju vaše sposobnosti utjecaja na druge. Zbog toga ćete se više truditi u uspostavljanju veze s drugima, ali imajte na umu da bi vam se stvaranje lažnog dojma kasnije moglo obiti o glavu. Pokušajte se opustiti - i ovo će proći.

Djevica

Djevice uvijek intenzivno osjećaju retrogradni Merkur koji je njihov vladajući planet. Ovoga puta Merkur će za djevice imati tamni i ćudljivi ton te ih izazvati da zarone u neke mračne, tabu-teme dok podmiruju dugove iz prošlosti.

Možda ćete se čak vratiti nedovršenim obvezama, istovremeno preispitujući što ste sve spremni mijenjati za dobrobit onoga što želite. Vaši odnosi s ljudima također će osjetiti posljedice napetosti koju uzrokuje retrogradni Merkur.

Što vas čeka u prvom tjednu travnja? Tjedni horoskop: Lavovi će napokon predahnuti, a djevice uživati u plodovima svoje hrabrosti

Što vaš znak čeka u travnju? Promjene na vidiku: Što vaš horoskopski znak očekuje u travnju?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju