Godina koja je pred nama, prema astrološkim vjerovanjima donosi velike promjene, transformaciju i novo svjetlo.

Zbroje li se znamenke te godine, dobivamo broj 4 koji simbolizira duhovnost, organizaciju, rad i čvrste temelje za ljubavne odnose.

Vjerovali mi u astrologiju ili ne, svi se pitamo kakva će biti godina pred nama; hoće li biti bolja od ove ili nas čekaju izazovi koje ne možemo ni zamisliti, a jednako je i s ženama u našem okruženju.

Mnogima od njih godina na izmaku donijela je borbe na privatnom i poslovnom planu, ali i ostvarenje snova. U narednoj godini pred njima su novi izazovi i planovi, a sve one neustrašivo kreću u novo razdoblje veseleći se svemu što je pred njima.

Evo čemu se nadaju.

Elma Tomić (17), učenica

Od 2020. očekujem da sve suze postanu smijeh. Da svaka bol prođe. Da se u tijelu 17-godisnjakinje ne osjećam kao da imam preko 80. Očekujem zdravlje. Očekujem ono sto je najbolje za mene, iako očekujem i situacije u kojima ću se bunit protiv toga.. Očekujem da budem sto bolji prijatelj. No najviše očekujem, da kroz sve što me čeka ne zaboravim biti nježna prema sebi.

Greta Miloš (32), dipl.ekonomistica, poduzetnica i majka

S obzirom na to da me samo mjesec dana dijeli od upoznavanja moje curice koju nestrpljivo iščekujem, neizmjerno se veselim 2020. godini. Očekujem da će biti uistinu čarobna. Mama sam već četverogodišnjem Gabrielu, pa znam što me čeka i to mi daje mogućnost da se pravilno i pravovremeno pripremim. Ovaj put sam potpuno opuštena što se tiče novog člana naše obitelji.

Kako sam vlasnica kreativnog obrta, a opće je poznato da mame poduzetnice čak i kada su na porodiljnom moraju osigurati da posao normalno funkcionira, iduća godina će biti i poslovno izazovna. Ključnu ulogu u izdržavanju takvog tempa koji me čeka u 2020. ima prethodna organizacija koju trenutno odrađujem punom parom.

Sanja Srdić Jungić (31), voditeljica marketinga i književnica

Godina 2019. za mene je bila jedna od najljepših u životu. Iza mene je mnoštvo prekrasnih događanja koja sam organizirala poput promocija knjiga domaćih i inozemnih autora, radionica za djecu, čitateljskih klubova, Noći Harryja Pottera, Noći knjige, humanitarnog darivanja knjiga te dobrotvorne utrke za pomoć napuštenim životinjama. Bez obzira na naporan poslovni raspored, uspjela sam se ostvariti i na privatnom planu te je 21.3., na prvi dan proljeća, izašla i moja autorska knjiga „Zvijezde među nama”.

Vrlo mi je teško predvidjeti kakva bi mogla biti 2020. godina jer sumnjam da može biti bolja od ove. Privatno ću nastaviti promovirati svoj prvi roman, a tu su i dva nova projekta vezana uz moje pisanje oko kojih sam još malo tajnovita, no i vrlo uzbuđena. Ono čemu se nadam je da ću nastaviti uspješno žonglirati poslovnim i privatnim životom te da ću naći dovoljno vremena za one koje volim, kao i pripaziti na zdravlje, što je nešto o čemu ne razmišljamo često u ranim tridesetima. A svakako bismo trebali.

Manuela Lovrenčić (40), dipl.modna dizajnerica, vlasnica brenda Fashion Disorder i majka

Svakoj zaposlenoj mami ponekad je teško spojiti obaveze koje iziskuje majčinstvo i kreativni posao poput moga. Budući da nastojim biti roditelj koji i kod djeteta potiče razvijanje mašte i kreativnosti, pokušavam to povezati u jednu cjelinu.

Početkom nove godine postat ću mama po drugi put te se pokušavam pripremiti na sve izazove koji stižu s tek rođenom bebom, aktivnom dvogodišnjakinjom i poslom dizajnerice od koje se očekuje da ne zastane u svom poslovanju i ne izgubi maštovitost.

Nazvala bih to slatkim radostima, nikako nečime što će me unazaditi, nego nečime što će me u novoj godini potaknuti da postanem još bolja i snažnija.

Tihana Barat (24), inženjerka održivog razvoja

U narednoj godini očekujem poboljšanja na poslovnom planu jer sam nedavno diplomirala, pa se nadam poslu u struci. Također se nadam novim poznanstvima, nekim toplijim i srdačnijim ljudima, kao i konačnom odlasku na putovanje koje planiram godinama. Posebno se nadam da će mi iduća godina donijeti dovoljno hrabrosti da ostvarim svoje skrivene snove. Zato, 2020. godino, dobro mi došla!

Antonija Antončić (30), suradnica za oglašavanje

Kao i svake godine, i u 2020. očekujem da ću se (iz)boriti za napredovanje i povišicu na poslu, da ću usvajati nova znanja i novu razinu stranih jezika, otputovati na neku novu destinaciju i nastaviti druženja sa svim svojim dragim ljudima. U svojim očekivanjima nastojim biti realna jer smatram da svako neostvarivanje zadanih ciljeva stvara samo dodatnu nervozu.

Mislim da trebamo raditi na sebi cijele godine i težiti boljem jer je bez toga popis očekivanja uzaludan.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju