Zato je važno pametno se opskrbiti hranom koja će nas okrijepiti, osvježiti i – što je najvažnije – neće se pokvariti na +30 u hladu.
Zaboravite na masne sendviče i čokoladice koje se otope u prvoj minuti vožnje. Umjesto toga, birajte lagane i osvježavajuće zalogaje koji se lako konzumiraju i neće izazvati težinu u želucu. Evo naših favorita:
- Svježe voće s "dugim vijekom" – jabuke, nektarine i grožđe su otporni na toplinu i idealni za put
- Sušeno voće i orašasti plodovi – odličan izvor energije bez straha od kvarenja
- Mini rajčice i krastavci – savršeni za grickanje, pune vode i prirodno osvježavaju
- Integralne tortilje punjene humusom – ne zahtijevaju hlađenje ako se konzumiraju u prvih nekoliko sati
- Rižini krekeri, grisini ili kukuruzne kokice – lagani, hrskavi i neutralni za želudac
- Sir u mini pakiranjima (poput topljenog sira) – može izdržati nekoliko sati izvan hladnjaka
- Kuhana jaja – jednostavna i zasitna opcija, ali ih je najbolje čuvati u termo-torbi i pojesti u prvih nekoliko sati
- Jogurt u cijeđenoj varijanti (grčki jogurt u vrećici) – pogodan za kraće dionice ako imate prijenosni hladnjak
- Voda, voda, voda! – najbolje rashlađena, ali i sobne temperature hidrira i pomaže protiv umora
- Blagi biljni čajevi (ohlađeni) – kamilica ili menta mogu umiriti želudac i smanjiti nervozu u vožnji
Za kraj, neka sve bude spakirano u praktične kutijice ili papirnate vrećice, a uložite i u rashladnu torbu – vaša probava i raspoloženje bit će vam zahvalni.