Serija "Seks i grad" ostavila je ogroman trag u svijetu mode i kod mnogih žena zauvijek promijenila način odijevanja. Kombinacije koje smo imali prilike vidjeti tijekom šest sezona originalne serije i dva filma iz franšize bile su odvažne, razigrane i često su pomicale modne granice. Inspirirane viđenim, obožavateljice "Seksa i grada" postale su puno hrabrije u svojim modnim odabirima i sklonije eksperimentiranju umjesto igranja na sigurno.

Galerija Street style izdanje dizajnerice Lee Horvat Divna Lora u najboljem street style izdanju u 2021. po odabiru naših čitateljica Street style izdanje Ivane Ponjavić +17 Street syle izdanje Dalile Turk

Dobro se zagledajte u svoj ormar iz nove perspektive. Spajajte stvari koje prije niste kombinirali i iznenadit ćete se. Odaberite one cipele za koje ste mislili da su previše svečane za vaše traperice i odjednom će vam to izgledati baš dobro. Kombinirajte običnu majicu kratkih rukava s raskošnom ogrlicom. Spajajte one komade za koje se smatra da ne idu jedno s drugim, savjetovala je Patricia Field, stilistica i kostimografkinja koja je stvorila stil Carrie, Samanthe, Mirande i Charlotte.

Kada bacimo oko na street style izdanja hrvatskih ljubiteljica mode, ona nas često podsjete na neke kombinacije koje smo viđali upravo u "Seksu i gradu". Ne samo to, ponekad su ta izdanja i ljepša od onih koje su nosile naše omiljene fiktivne trendseterice.

Primjerice, Yvonne Vrnoga svojevremeno je u Zarinom kompletiću izgledala bolje nego Charlotte u svojoj ružičastoj kombinaciji.

Charlotte York i naša street style zvijezda Yvonne Vrnoga Charlotte York i naša street style zvijezda Yvonne Vrnoga (Foto: Profimedia/Slaven Janđel)

Jelena Huđak oduševila nas je svojim stajlingom u kojem je vladala pulover-haljina.

Pulover-haljina u izvedbi Carrie Bradshaw i naše street style zvijezde Jelene Huđek Pulover-haljina u izvedbi Carrie Bradshaw i naše street style zvijezde Jelene Huđek (Foto: Profimedia/Jelena Huđek)

Crop-top, suknja i torbica oko struka u kombinaciji Kristine Prgić odmah su nas asocirali na jednu od kultnih kombinacija Carrie Bradshaw.

Carrie Bradshaw i naša street style zvijezda Kristina Prgić Carrie Bradshaw i naša street style zvijezda Kristina Prgić (Foto: Profimedia/Slaven Janđel)

Među najboljim domaćim street style kombinacijama koje smo imali prilike vidjeti bilo je izdanje predivne Lore koje bi se bez problema uklopilo u "Seks i grad". Upravo ste njezinu kombinaciju proglasili najboljom u 2021. godini.

Divna Lora u najboljem street style izdanju u 2021. po odabiru naših čitateljica Divna Lora u najboljem street style izdanju u 2021. po odabiru naših čitateljica (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

I za sjajno izdanje dizajnerice Lee Horvat imali ste samo riječi hvale. Njezina neopterećena igra uzorcima, bojama, krojevima i dodacima osvojila vas je na prvi pogled.

Zavirite u galeriju i razgledajte još kombinacija s hrvatskih ulica koje su kao stvorene za "Seks i grad".

Street style izdanje dizajnerice Lee Horvat Street style izdanje dizajnerice Lee Horvat (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

I Sophia Loren bi je pohvalila: Figura pješčanog sata sa zagrebačke špice stvorena za uske bijele hlače Street style u Zagrebu - 8 Street style u Zagrebu - 5 Šik dama sa zagrebačke špice nosi hlače brenda Elisabetta Franchi +7 Sophia Loren u filmu 'The Millionairess' iz 1960. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju