U Londonu je 9. rujna 1960. godine rođen slavni britanski glumac Hugh Grant. Prije nego se posvetio kazališnoj, a onda i filmskoj karijeri Grant je studirao engleski jezik na Oxfordu. Sredinom devedesetih postao je kralj romantičnih komedija.

Galerija Hugh Grant Hugh Grant - 3 Hugh Grant - 2 +12 Hugh Grant 1995. godine

Njegova filmska karijera počela je 1982. godine kada je dobio ulogu u filmu "Privileged", uloga u filmu "Maurice" donijela mu je nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Veneciji 1987. godine, ali tek je nakon uloge u komediji "Četiri vjenčanja i sprovod" iz 1994. godine zgodni glumac postao međunarodno poznat.

Njegova šarmanta izvedba zaljubljenog Charlesa donijela mu je Zlatni Globus za najboljeg glumca.

Hugh Grant - 1 U filmu "Četiri vjenčanja i sprovod" 1994. godine (Foto: Profimedia)

Nastavio je nizati uspješne uloge koje su mu osigurale status jednog od najšarmantnijih holivudskih glumaca. Taj se položaj učvrstio ulogom u ljubavnoj komediji "Ja u ljubav vjerujem" iz 1999. godine u kojoj mu je partnerica bila Julia Roberts. Publiku je osvojio i ulogama u filmovima "Dnevnik Bridget Jones" i "Zapravo ljubav".

Otprilike cijelo jedno desetlje, počevši od sredine 90-ih, Hugh Grant vladao je svijetom romantičnih komedija. Nakon završetka te ere u jednoj prigodi rekao je kako voli šarmante filmove koji su sada postali rijetka roba u kinima.

Slika nije dostupna "Ja u ljubav vjerujem": Zabavni kviz za prave obožavatelje omiljene romantične komedije

Svatko dobiva nagrade jer je dubok, mračan i ozbiljan, ali zapravo je poprilično teško raditi nešto lagano, zabavno i romantično, rekao je glumac prije sedam godina. Dodao je i da ga živcira kad ljudi misle da je on i u stvarnom životu fin, nesiguran i pristojan Englez kakav je u svojim filmovima.

U međuvremenu Hugha Granta imali smo priliku gledati u nekim potpuno drugačijim ulogama popust one u seriji "Slom", no mnogi će ga uvijek voljeti baš zbog uloga u filmovima koji vraćaju vjeru u ljubav i romantiku.

Slika nije dostupna Ma kakvi Brad i Jennifer: Zagrljaj bivših "ljubavnika" koji se čekao 19 godina

Od filma koji ga je proslavio prošlo je gotovo 30 godina. S vremenom su se na glavi slavnog glumca pojavile sijede vlasi, a na licu bore...i mnogi će reći - učinile ga još šarmantnijim.

Hugh Grant 1994. i 2021. godine Hugh Grant 1994. i 2021. godine (Foto: Profimedia)

U našoj galeriji pogledajte kako je Hugh Grant izgledao od početka svoje karijere do danas, a u anketi glasajte u kojoj fazi života vam je šarmantniji - nekad ili sad.

Ankete

(8808) Koji Hugh Grant vam je najšarmantniji?

rezultati povratak glasova282
rezultati

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju