U Londonu je 9. rujna 1960. godine rođen slavni britanski glumac Hugh Grant. Prije nego se posvetio kazališnoj, a onda i filmskoj karijeri Grant je studirao engleski jezik na Oxfordu. Sredinom devedesetih postao je kralj romantičnih komedija.

Njegova filmska karijera počela je 1982. godine kada je dobio ulogu u filmu "Privileged", uloga u filmu "Maurice" donijela mu je nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Veneciji 1987. godine, ali tek je nakon uloge u komediji "Četiri vjenčanja i sprovod" iz 1994. godine zgodni glumac postao međunarodno poznat.

Njegova šarmanta izvedba zaljubljenog Charlesa donijela mu je Zlatni Globus za najboljeg glumca.

Nastavio je nizati uspješne uloge koje su mu osigurale status jednog od najšarmantnijih holivudskih glumaca. Taj se položaj učvrstio ulogom u ljubavnoj komediji "Ja u ljubav vjerujem" iz 1999. godine u kojoj mu je partnerica bila Julia Roberts. Publiku je osvojio i ulogama u filmovima "Dnevnik Bridget Jones" i "Zapravo ljubav".

Otprilike cijelo jedno desetlje, počevši od sredine 90-ih, Hugh Grant vladao je svijetom romantičnih komedija. Nakon završetka te ere u jednoj prigodi rekao je kako voli šarmante filmove koji su sada postali rijetka roba u kinima.

Slika nije dostupna "Ja u ljubav vjerujem": Zabavni kviz za prave obožavatelje omiljene romantične komedije

Svatko dobiva nagrade jer je dubok, mračan i ozbiljan, ali zapravo je poprilično teško raditi nešto lagano, zabavno i romantično, rekao je glumac prije sedam godina. Dodao je i da ga živcira kad ljudi misle da je on i u stvarnom životu fin, nesiguran i pristojan Englez kakav je u svojim filmovima.

U međuvremenu Hugha Granta imali smo priliku gledati u nekim potpuno drugačijim ulogama popust one u seriji "Slom", no mnogi će ga uvijek voljeti baš zbog uloga u filmovima koji vraćaju vjeru u ljubav i romantiku.

Slika nije dostupna Ma kakvi Brad i Jennifer: Zagrljaj bivših "ljubavnika" koji se čekao 19 godina

Od filma koji ga je proslavio prošlo je gotovo 30 godina. S vremenom su se na glavi slavnog glumca pojavile sijede vlasi, a na licu bore...i mnogi će reći - učinile ga još šarmantnijim.

U našoj galeriji pogledajte kako je Hugh Grant izgledao od početka svoje karijere do danas, a u anketi glasajte u kojoj fazi života vam je šarmantniji - nekad ili sad.

Koji Hugh Grant vam je najšarmantniji?

glasova:

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju