Nijedan razgovor o najboljim romantičnim filmskim naslovima ne prolazi bez spominjanja filma "Ja u ljubav vjerujem".

Hit redatelja Rogera Michella za koji je scenarij napisao Richard Curtis, neokrunjeni kralj britanskih romantičnih komedija, premijerno je prikazan u svibnju 1999. godine.

Prošla je 21 godina od trenutka kada su Julia Roberts i Hugh Grant osvojili srca gledatelja diljem svijeta ulogama holivudske zvijezde Anne Scott i londonskog knjižničara Willa Thackera.

Richard je napisao scenarij za film na temelju stvarne situacije koja se dogodila njegovu prijatelju. On je anoniman, običan tip koji je živio u Notting Hillu i zaljubio se u jako slavnu ženu. Ne smijem reći o kome se radi. I ona se zaljubila u njega. To je jedna tako očita ideja za film i ne mogu vjerovati da se netko toga prije nije sjetio. Onda su uspjeli uvjeriti u tom trenutku najveću zvijezdu na svijetu, Juliju Roberts, da radi na filmu. Bilo je očito da imamo megahit. Taj je film propisno romantičan. To je ključ Richardovih filmova. Zovu se romantične komedije, šale su u njima dobre, ali posebne su po tome što su iskreno romantične. On je romantičar. Jadni stari Richard, stalno je bio zaljubljen, stalno su ga odbijali. Njegovi su filmovi stvarnost, a ne lažna holivudska romantika, kazao je Hugh u intervjuu za GQ.

U nastavku pronađite zabavni kviz o filmu "Ja u ljubav vjerujem" i provjerite svoje znanje o obožavanoj britanskoj komediji.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju