Krajem rujna ove godine na Jarunskoj cesti u Zagrebu otvoren je kafić i noćni klub "Hugo's koji se ponosi bogatim izborom toplih, hladnih, bezalkoholnih i alkoholnih pića. U vrlo kratkom vremenu postao je popularan njihov ružičasti džin-tonik


Do prije par godina džin-tonik se sastojao od tri sastojka: džina, običnog tonika i kriške limete. U međuvremenu se razvila kultura ispijanja ovog koktela koji je se danas može naručiti oplemenjen s različitim začinima, voćem i povrćem.

Hugo's ružičasti džin-tonik postao je pravi hit među Zagrepčankama, a sastoji se od Tanqueray džina, ružičastog tonika s grejpfrutom Three cents, svježe mente, zvjezdastog anisa i ružičastog papra.

Različite vrste džina se izvrsno slažu s različitim sastojcima. Hendricks voli kombinaciju sa svježim krastavcem, džin Mare voli ružmarin, a kod nas gosti osobito vole Tanqueray koji je baza za popularni ružičasti džin-tonik, kaže nam barmen Kruno iz zagrebačkog kafića i noćnog kluba "Hugo's".

Hugo's ružičasti džin-tonik postao je pravi hit među Zagrepčankama, a sastoji se od Tanqueray džina, ružičastog tonika s grejpfrutom Three cents, svježe mente, zvjezdastog anisa i ružičastog papra.

Djevojke ga obožavaju, a dečki više vole ljuti džin tonik koji radimo s dodatkom piva od đumbira, crnog i crvenog papra, čili niti i svježeg bosiljka, kaže nam barmen iz Hugo'sa.

Zbog velikog interesa za ovaj fleksibilni koktel, Hugo's je petkom pokrenuo specijalni program po imenu "Make your own gin" (Napravi svoj koktel s džinom), gdje gosti mogu birati sastojke za džin po vlastitom guštu. Osim različitih tonika i džinova, posjetiteljima su na raspolaganju i brojni drugi dodaci.

Kod nas možeš napraviti koktel s džinom po svojem okusu. U koktel možeš dodati dehidrirano voće poput naranča i jagoda, svježe voće poput ananasa, različite začine... Samo je mašta granica, sa smiješkom zaključuje Kruno.

Kako se priprema popularni ružičasti džin-tonik Hugo's, pogledajte u videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju