Više od 30 tisuća kuna prikupljeno je dosad u sklopu akcije "Autori za Petrovu", koja je pokrenuta kako bi se pomoglo u potresu oštećenoj Petrovoj bolnici.

O čemu se točno radi?

U sklopu akcije hrvatski likovni umjetnici, među kojima su etabilirani autori, ali i mlade nade, donirali su svoja djela u svrhu prikupljanja sredstava za sanaciju bolnice.

Sama akcija koncipirana je tako da putem donacije u minimalnom iznosu od 300 kuna dobivate priliku osvojiti jedno od umjetničkih djela među kojima se mogu pronaći ulja na platnu, skulpture, crteži, digitalni printovi... Prikupljanje donacija traje do 27. lipnja, a donirati se može i veći iznos od onog potrebnog za ulazak "u bubanj".

Renata Huzanić radi kao primalja već 28 godina Babica Renata: Fascinantna priča žene s fotografije koja nam je lomila srce i davala nadu

Među autorima koji sudjeluju u akciji su Zoltan Novak, Tihomir Lončar , Stipe Nobilo, Vatroslav Kulić... Tu su i Tisja Kljaković Braić, poznata po svojim karikaturama, Koraljka Kovač, Paulina Jazvić...

Slika nije dostupna Treba nam malo humora: Duhovite Tisjine ilustracije koje su oduševile Facebook

Sve radove i autore možete pogledati na stranici autorizapetrovu.com, na kojoj možete pronaći i podatke potrebne za uplatu.

Kada završi prikupljanje sredstava, dobit ćete svoj broj koji ulazi u bubanj za izvlačenje koje će se održati 1. srpnja. Za 300 kuna tako imate priliku osvojiti slike i djela koja su mnogostruko vrjednija od onoga što ste uplatili, a istovremeno ćete pomoći obnovi Petrove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju