U nešto više od mjesec dana od inauguracije, prva dama SAD-a Jill Biden pokazala je prepoznatljivi modni izričaj u kojem vladaju neopterećenost, opuštena elegancija, mladenački stil, ali i jake boje. Jill je tako za sudjelovanje u panel raspravi izabrala kostim u ljubičastoj boji koja je ove sezona bila trend broj jedan.

Galerija

Jill Biden bila je sudionica u panel raspravi o istraživanu i liječenju raka koja se održala u Massey Cancer centru na Sveučilištu u Virginiji. Za tu važnu dužnost, američka prva dama pazila je i na odjevnu kombinaciju, a odlučila se za kostim u upečatljivoj ljubičastoj boji.

Poznato je da ljubičasta boja simbolizirala pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja. To je jedna od takozvanih univerzalnih boja koja dobro pristaje svima bez obzira na boju puti zbog čega svatko može eksperimentirati s raznim nijansama ljubičaste, a zaista ih je puno, u modnim kombinacijama.

Jill Biden: "Riskantna" haljina kakvu si prve dame ipak mogu dopustiti

Jill Biden odlučila se za kostim u tamnijoj ljubičastoj boji sastavljen od suknje i sakoa klasičnog kroja ispod kojeg je nosila bijeli top na V izrez. Upečatljive su bile i čizme prve dame, visine do koljena te od brušene kože koja svakom stajlingu daje dozu finoće i neopterećene profinjenosti.

Jill Biden u ljubičastom kostimu i čizmama do koljena - 2
Jill Biden u ljubičastom kostimu i čizmama do koljena (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju