U nešto više od mjesec dana od inauguracije, prva dama SAD-a Jill Biden pokazala je prepoznatljivi modni izričaj u kojem vladaju neopterećenost, opuštena elegancija, mladenački stil, ali i jake boje. Jill je tako za sudjelovanje u panel raspravi izabrala kostim u ljubičastoj boji koja je ove sezona bila trend broj jedan.

Jill Biden bila je sudionica u panel raspravi o istraživanu i liječenju raka koja se održala u Massey Cancer centru na Sveučilištu u Virginiji. Za tu važnu dužnost, američka prva dama pazila je i na odjevnu kombinaciju, a odlučila se za kostim u upečatljivoj ljubičastoj boji.

Poznato je da ljubičasta boja simbolizirala pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja. To je jedna od takozvanih univerzalnih boja koja dobro pristaje svima bez obzira na boju puti zbog čega svatko može eksperimentirati s raznim nijansama ljubičaste, a zaista ih je puno, u modnim kombinacijama.

Slika nije dostupna Vole ih i Hrvatice: Jill Biden u čizmama koje se uvijek isplati imati u ormaru

Slika nije dostupna Jill Biden: Haljina i kaput u boji izabranoj zbog posebnog razloga

Jill Biden odlučila se za kostim u tamnijoj ljubičastoj boji sastavljen od suknje i sakoa klasičnog kroja ispod kojeg je nosila bijeli top na V izrez. Upečatljive su bile i čizme prve dame, visine do koljena te od brušene kože koja svakom stajlingu daje dozu finoće i neopterećene profinjenosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju