Tijekom hladnijih jesenskih večeri nema ničeg boljeg od opuštanja u toploj kupki nakon napornog radnog tjedna. Još ako je kupka pritom ružičaste boje, neodoljivo miriše, a među sastojcima koje ste joj dodali nalazi se i „prašina jednoroga“, ne možemo poželjeti ništa više.

Zahvaljujući veganskim proizvodima tvrtke Miss Patisserie, na Asosu je osvanulo nešto pomoću čega možemo postići upravo to – pjenušavi dodaci nazvani „prašina jednoroga“.

Za dobivanje ružičaste boje vode i uranjanje u kupku kakve se ne bi posramio ni sam jednorog, dovoljno je u toplu vodu dodati jedan komad „prašine jednoroga“, koji se u doticaju s njome počinje topiti i pretvarati u pjenušave mjehuriće.

Osim toga, uranjanje u toplu kupku ima brojne prednosti koje utječu na naše zdravlje i sveukupno raspoloženje. Prema riječima dr. Eda Paza sa Sveučilišta Wolverhampton, kupka na kraju dana značajno podiže raspoloženje, što je rezultat kombinacije ugodne temperature vode, činjenice što smo sami sa svojim mislima bez distrakcija, kao i položaja u kojem se nalazi naše tijelo.

Primark, posteljina Za velike i male: Posteljina u kojoj bi i jednorog spavao

Naime, naš um horizontalni ili barem polusjedeći polžaj povezuje s opuštanjem i ranjivošću, što posebno dolazi do izražaja tijekom uživanja u kupki koja dijelom podsjeća na boravak u majčinoj maternici. Toplina vode također stimulira proizvodnju seratonina ili hormona sreće, a učinak se pojačava pridodaju li se vodi pjenušavi sastojci poput „prašine jednoroga“.

Kupka stvara neodoljive ružičaste nijanse Kupka stvara neodoljive ružičaste nijanse (Foto: Miss Pastiserrie)

Toplina vode također značajno utječe na upalu mišića, a ujedno je i velika pomoć osobama oboljelima od kožnih bolesti poput psorijaze ili ekcema. No čak i ako ne bolujemo od nijedne od navedenih bolesti, topla kupka može utjecati na izgled naše kože jer otvara pore te dozvoljava učinkovitije čišćenje naslaga s kože.

Posljednje, no ne i manje važno, jest to što topla kupka može pomoći da brže zaspimo, zbog čega se preporučuje onima koji imaju problema s nesanicom.

Sve ovo zvuči kao da ne postoji razlog zbog kojeg ne bismo zavirili na internetske stranice Asosa i za 12 eura odnosno 88 kuna sebi priuštili najposebniju jesensku kupku.

Pogledajte i kuću s "jednorog" vrtom koja se može unajmiti:

Kao u zemlji čuda: Ružičasta kuća s "jednorog" vrtom može se unajmiti Ružičasta kuća s 'jednorog' vrtom koja se može unajmiti - 6 Ružičasta kuća s 'jednorog' vrtom koja se može unajmiti - 1 Ružičasta kuća s 'jednorog' vrtom koja se može unajmiti - 4 +3 Ružičasta kuća s 'jednorog' vrtom koja se može unajmiti - 5

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju