U izazovnim trenucima koje nam život donese, koliko god bilo teško, trebali bismo biti najjači i nikako se ne predati. Kako u tome uspjeti, pokazali su naši influenceri u svojim inspirativnim pričama i s nama podijelili kako da ostanemo pozitivni čak i kad izgleda kao da sve kreće nizbrdo.

Galerija Luka Nižetić Juicy Juicy +2 Juicy Bez obzira na to gledamo li na život kao na roller coaster ili mirnu plovidbu, svi se možemo složiti da iako ima lijepih trenutaka, postoje teški trenuci kad nam se čini da je nemoguće ostati pozitivan. Iako nam možda izgleda da njima uvijek sve ide po planu, i influenceri su se puno puta susreli s anegdotama u kojima im je optimističan stav prema situaciji omogućio da iz nje izvuku najbolje.

Pravi je primjer optimizma pjevač Luka Nižetić, koji kaže kako on uvijek na sve gleda kroz ružičaste naočale. "Često mi se na koncertu dogodi belaj jer luda glava je luda glava. Na zagrebačkom koncertu sišao sam u publiku, skočio, zapeo za kabel i uganuo nogu, ali na najjače." Luki su odmah donijeli barsku stolicu, no rekao je samom sebi da neće završiti koncert kao slabić, stisnuo zube i poručio: "Ovo će biti najjače finale koncerta dosad!" Tako je i bilo.

Nadahnuti novim niskokaloričnim napitkom s idealnom formulom vode i voća Juicy Vitamin Water Optimist, i ostali influenceri ispričali su najizazovnije situacije u kojima su se našli i što su iz njih naučili. Otkrili su zbog čega su uvijek u klasi optimist i što im daje onaj potrebni energetski boost, kao ono kad popiješ Juicy Vitamin Water Optimist, uz koji se lakše uhvate ukoštac s problemom.

 

Andrea Trgovčević podijelila je nekoliko svojih životnih prepreka koje ju nisu spriječile da dođe do svoga cilja. ''Na drugom kraju svijeta kao student sam izbačena iz smještaja, ali se nisam vratila kući iako je pronalazak novog bio poput jackpota. Plakala od hladnoće dok sam se penjala na vrh vulkana, ali osvojila sam taj vrh. Pala sam vozački četiri puta, ali položila iz pete." Sve takve i još malih milijun situacija one su u kojima je Andrea odlučila biti optimistična i predana cilju.

 

Optimisti mogu uspjeti jer traže prilike, a ne probleme. Čak i kad vide probleme, sposobni su pronaći rješenja. Jedan od onih koji se nisu odlučili predati pred izazovima koji su stavljeni pred njih je i Ivan Šarić, koji je u svojem stilu otkrio kako biti optimist. Svojom pozitivnošću otvorio si je jako puno prilika. Uvijek se javio tamo gdje je želio raditi, a tako je dobio i svoj prvi veliki posao na televiziji. Poručio je: ''Pošalji taj mail, najgore što ti se može dogoditi jest da ne odgovore. Najbolje što se može dogoditi je baš ono što si htio."

Juicy Juicy Foto: Juicy

Ponekad nam za dodatni poguranac treba možda samo energija nadahnuta voćem. Prijatelj Optimistu je Juicy Vitamin Water Refresh s okusom crvenog grejpa, moćne voćke koja vraća energiju baš kad nam treba. Uz dodatni boost energije, Vitamin Water s okusom grejpa osigurava našem tijelu i vitamine C, B3, B6 i B12, koji će nam pomoći da svaku situaciju preokrenemo u svoju korist.

Odličnu poruku za sve koji se trebaju suočiti s nečim što ih muči i prihvatiti to poslala je Lana Biželj. Naime, ona je priču koja je za nju bila bolna preokrenula u nešto što je zabavlja. Dulje od 11 godina bila je u životnoj fazi u kojoj nikad nije htjela pokazati keloide, ožiljke koji nastaju kao posljedica pretjeranog umnožavanja vezivnog tkiva na mjestu zacjeljivanja oštećene kože. Kad je počela nositi majice u kojima su oni bili vidljivi, počela je dobivati vrlo neugodne upite od nepoznatih osoba o tome što joj je to, uvijek popraćeno pogledima zgražanja.

Nijedan od tih trenutaka nije joj bio ugodan, dapače, pogađali su je. Nakon nekog vremena odlučila je okrenuti ploču i početi se zabavljati na svoj račun te je na takva pitanja smišljala najneobičnije odgovore koji su joj u tom trenutku pali na um. Jedna od takvih priča bila je da je preživjela napad samuraja u Aziji, u koju su joj neki i povjerovali, ili da ju je vatrom spalio zmaj na kojem je letjela. Jednom je rekla kako ju je napala banda miševa i od svakog joj je nastao jedan keloid. "Bilo mi je zanimljivo gledati reakcije ljudi na te priče", rekla je Lana.

Važno je zapamtiti da nisu događaji ti koji nas čine nesretnima, već naše tumačenje i reakcija na njih, i iako ne možemo uvijek promijeniti događaje, možemo promijeniti svoj odgovor. Kada se dogode negativne situacije, trebamo ih pokušati preoblikovati u svoju korist usredotočujući se na pozitivne strane.

 

Pozitivnom reakcijom na stresnu situaciju Ana Bacinger jednom je prilikom iznenadila i samu sebe. Prije nekoliko godina Ana se sa suprugom uputila na more u starom Fići. Nedugo nakon što su krenuli put mora, upalila im se crvena lampica koja je ukazivala na kvar. Kada su se zaustavili, shvatili su da im je pukla rashladna cijev, a za razliku od nekih drugih situacija gdje bi im u takvom trenutku potonule sve lađe, odlučili su sami popraviti kvar. S malo duct tapea zalijepili su cijev, a Fićo ih je sretno dovezao do željene destinacije.

Čudesnu ljepljivu traku Ana otad nosi na svako putovanje. I ovo je ljeto putovala s njima, baš kao i Juicy Witamin Water Optimist, osvježavajući funkcionalni napitak na bazi naranče, jasmina i juza koji hidratizira, utažuje žeđ i revitalizira, ali i doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji – najbolji suputnik kada vam se dogodi neka nepredvidiva situacija na putu. Umjesto očajavanja na rubu ceste to će vam piće pružiti dodatni vitaminski i energetski boost te pomoći u rješavanju svakog problema.

 

Kristijan Iličić, jedan od naših najpoznatijih travel influencera, pokazao je da je nepokolebljivi optimist odlučivši se na neizvjestan korak za koji se ispostavilo da je najbolja odluka njegova života.

"Prije sedam godina, nekako baš ovako u ljeto, napravio sam nešto ludo. Napustio sam odlično plaćen posao i redovna primanja i krenuo slijediti san koji se većini činio suludim – htio sam proputovati sve države svijeta! Čvrsto sam vjerovao da to mogu, nikad nisam gubio optimizam. Zaustavljali su me na granicama, držali sate i sate na ispitivanjima, smrzavao sam se po planinama, zapinjao u blatu džungla, ali nikad, baš nikad nisam pomišljao na odustajanje! Ja sam klasa optimist i baš zato što sam nastavljao kad bi mnogi odustali, taj veliki, predivni svijet vratio mi je zalascima sunca, vodopadima, rikom vulkana, prizorima kojima mi je govorio koliko je živ i vrijedan upoznavanja. A sve samo zato što sam onda, prije sedam godina, napravio taj jedan ključni korak – skok u prazno, skok u slobodu", ispričao je Kristijan, kojemu je najdraži suputnik njegova djevojka Andrea, ali i napitak koji uz sve te napore i promjene čuva njegov imunitet i poveća vitalnost Juicy Vitamin Water Imunoboost, pun esencijalnih vitamina i minerala, a bez dodanog šećera, umjetnih aroma, umjetnih bojila ili konzervansa.

@lucianoplazibat Storytime!! Je li manifestacija, zakon privlacenja? Mislim da je samo KLASA OPTIMIST i pozitivan duh! 🙋🏼‍♂️🤷🏼‍♂️ aaaa vi ako imate neki svoj STORYTIME…. Sta cekate? Da vidim i cujem!🙈 Sve dode na svoje u pravo vrime ehheeh #juicyvitaminwater #energijanadahnutavoćem #klasaoptimist ♬ original sound - Luciano Plazibat

Luciano Plazibat podijelio je svoju priču o tome kako je oduvijek bio optimist, a u jednom slučaju to mu se itekako isplatilo. Luciana su prijatelji pozvali na koncert Dua Lipe u Amsterdam i oduševljeno je pristao. Međutim, kada je stigao na aerodrom, provjerio je kartu i shvatio da je umjesto za svibanj kupio kartu za kolovoz. Na koncert nije otišao, ali to mu se uskoro isplatilo. Nedugo nakon toga dobio je pozivnicu za sudjelovanje na festivalima izvan Hrvatske. Odlučio se za festival koji se održavao u Budimpešti, a na kojem je, pogađate, nastupala Dua Lipa. Da sve bude bolje, osim slavne pjevačice na festivalu su gostovale i druge zvijezde, poput Justina Biebera i Calvina Harrisa. Svi troškovi bili su pokriveni, a Luciano je samo trebao doći i zabaviti se, što je i učinio. "Ako se dogodi nešto loše, to znači da nakon toga dolazi nešto bolje!" zaključio je influencer.

Naravno, optimizam nije nešto što nam je svima prirodno i možda nam je potrebno vrijeme da promijenimo način razmišljanja. U situacijama kad smo pod pritiskom ponekad i sami trebamo izabrati biti klasa optimist i iz svega izvući najbolje, poput naših influencera, i sjetiti se da nam je u teškim trenucima možda potrebna baš energija nadahnuta voćem!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Juicy po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju