Ako se išli u srednju školu sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, sigurno se vrlo dobro sjećate tinejdžerske serije “I to mi je neki život” (My So Called Life).

Galerija I to mi je neki život - 5 I to mi je neki život - 3 I to mi je neki život - 6 +6 A.J. Langer nastavila se baviti glumom

Iako se emitirala samo jednu sezonu na američkoj televiziji (od kolovoza 1994. do siječnja 1995. godine stekla je veliku popularnost, a o njoj su kritičari govorili samo u superlativima.

Danas se smatra prvom američkom televizijskom serijom koja je pokazivala stvaran život tinejdžera bez “holivudskog uljepšavanja”. Progovarala je o zlostavljanju djece, homofobiji, alkoholizmu kod tinejdžera, beskućništvu, prevarama, bullyingu, upotrebi droge i drugim društveno važnim temama.

U centru pozornost nalazila se 15-godišnja Angela Chase, učenica drugog razreda Srednje škole Liberty u Pittsburgu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvanija koja pokušava otkriti tko je, što želi od života i kako ostvariti svoje snove.

I to mi je neki život - 2 Claire Danes i Jared Leto su bili zvijezde serije Foto: Profimedia.hr

S jedne strane Angela se pokušava distancirati od svojih brižnih roditelja te dugogodišnjih prijatelja Briana Krakowa i Sharon Cherski, a s druge strane upoznaje nove i uzbudljive prijatelje kao što su Rayanne Graff i Rickie Vasquez koji su skloni katkad rizičnom ponašanju. Povrh svega zaljubljena je u glavnog komada u školi – Jordana Catalana – koji niti ne zna da ona postoji.

Angelu Chase maestalno je odglumila Claire Danes, koja je za ovu ulogu dobila i svoj prvi Zlatni globus u karijeri, dok je uloga zagonetnog odabranika njezina srca pripala Jaredu Letu koji je u međuvremenu osvojio prestižnu nagradu Oscar za najbolju mušku ulogu u filmu "Dobri dileri iz Dallasa".

Iako je većina glumačke postave ostala u glumačkim vodama nakon prestanka snimanja serije I to mi je neki život, upravo su Claire Danes i Jared Leto ostvarili najuspješnije karijere u godinama koje su uslijedile.

Kako danas izgledaju glumci iz serije I to mije neki život, pogledajte u našoj fotogaleriji.

I to mi je neki život - 3 Angela Chase s novim i starim prijateljima Foto: Profimedia.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju