Lagana jela od jednostavnih namirnica s kojima zdravi obroci nastaju u trenu, bez dužih zadržavanja u kuhinji, idealno su rješenje za sve rekreativce koji paze na uravnoteženu prehranu i ne zaboravljaju nahraniti svoje mišiće.

Galerija Uravnotežena prehrana ključ je za postizanje željenih rezutata PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće Šarene salate dobar su ručak jer obiluju vitaminima i mineralima koji osnažuju naš imunitet +4 PIK šunke spadaju u lagana mesna jela  

Savladati pravilnu prehranu najteži je trening, ali i najvažniji jer su uravnoteženi obroci koji hrane naše mišiće temelj s kojim je puno lakše postići željenu liniju, osjećati se i izgledati fit. Za što bolje rezultate nije potrebno naglo postati rob rigoroznih dijeta u kojima postoji cijeli niz striktnih zabrana. Uz lagane međuobroke i hranjive obroke, na kraju dana izbjeći ćemo nepotrebna prejedanja u kojima često posežemo za slanim i slatkim grickalicama kojima nezdravo zavaravamo osjećaj gladi.

Doručak je najvažniji obrok u danu

Prvi obrok u danu, onaj koji se nipošto nakon buđenja ne bi trebao odgađati, pokreće naš metabolizam i osigurava našem tijelu energiju na početku dana, zbog čega je iznimno važno da u tijelo unesemo hranjive namirnice bogate proteinima. Proteini služe kao gorivo našim mišićima, važan su faktor pravilne prehrane i spadaju u skupinu osnovnih tvari koje su potrebne našem organizmu.

Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Foto: PIK

Za brzinski i zdrav doručak ne morate se odreći omiljenih toplih sendviča. Umjesto uobičajenog kruha od bijelog brašna odaberite zdraviju verziju poput proteinskog kruha sa sjemenkama. Obogatite ga PIK Šunkom u ovitku ili PIK Kuhanom šunkom, koje sadrže samo 2 % masnoće, pa su odličan izbor za sve rekreativce koji žele uživati u ukusnom obroku i pritom paziti na svoju figuru.


Hranjiv ručak bogat proteinima

Za postizanje željene figure, osim redovite tjelovježbe, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani. Uz izbjegavanje šećera, pripazite i na ostale začine koje koristite u pripremi hrane. Kurkuma, cimet ili đumbir samo su neki od začina koji imaju niz dobrobiti za naš organizam. Osim što potiču metabolizam, jelu će dati onaj poseban okus i miris zbog kojeg ćemo uživati u svakom zalogaju.
 

Za postizanje željene figure, osim redovite tjelovježbe, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani Za postizanje željene figure, osim redovite tjelovježbe, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani Foto: Getty Images

Šarene salate dobar su ručak jer obiluju vitaminima i mineralima koji osnažuju naš imunitet, brzo se pripremaju i lako ih je ponijeti na posao kako biste uživali u ukusnom, kod kuće pripremljenom ručku. Uz omiljeno nasjeckano povrće, salatu možete obogatiti PIK Kuhanom šunkom ili PIK Šunkom u ovitku,koje će je učiniti još ukusnijom. U njoj možete uživati bez grižnje savjesti jer je udio soli u PIK šunkama smanjen za čak 25 %, a za njihovu izradu birani su najfiniji komadi svinjećeg buta s kojeg se ručno odstranjuje višak masnoće i vezivnog tkiva.

Lagana večera za kraj dana

PIK šunke spadaju u lagana mesna jela, a porcija od 85 do 100 grama PIK Kuhane šunke i PIK Šunke u ovitku zadovoljit će 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima. Odličan su odabir za laganu večeru koju ćete jesti s guštom bez grižnje savjesti. Kombinirati ih možete uz integralne tortilje koje možete samo tostirati ili zapeći u pećnici, ukusan omlet ili proteinske palačinke koje možete napuniti i posnim sirom.
 

  Integralne tortilje jednostavan su i lagan obrok koji je jednako ukusan ako ih samo tostirate ili zapečete u pećnici Integralne tortilje jednostavan su i lagan obrok koji je jednako ukusan ako ih samo tostirate ili zapečete u pećnici Foto: Getty Images

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju