Umjetnički direktor modne kuće Chanel i cijenjeni modni dizajner Karl Lagerfeld umro je u dobi od 85 godina.

Galerija Juliane Moore, dodjela Oscara 2015. Margot Robbie, dodjela Oscara 2018. Penelope Cruz, dodjela Oscara 2008. +9 Blake Lively u Cannesu 2014.

Ovaj kralj mode više od tri desetljeća vodio je modnu kuću koju je osnovala Coco Chanel, a mnoge zvijezde u njegovim su kreacijama koračale crvenih tepisima.

Među njima je i Juliane Moore, koja je Chanel haljinu nosila i na dodjelu Oscara 2015. godine. Haljina koju je nosila u noći kada je osvojila zlatni kipić za najbolju žensku ulogu pravo je remek-djelo na čijoj je izradi 987 sati radilo 27 ljudi.

Haljina rađena po mjeri od bijele organze i satenskog krepa, čiji dizajn potpisuje Karl Lagerfeld, protkana je s nevjerojatnih 80.000 malih ručno oslikanih šljokica i pletenica cvijeća izrađenih od slonovače, bijele i crne organze i tila. Čak je 6 čipkarica 150 sati radilo je na impozantnom vezu.

Karl Lagerfeld osobno je dizajnirao i haljinu koji je na dodjeli Oscara 2018. nosila glumica Margot Robbie. Njezina haljina bila je kombinacije klasike i besprijekornih detalja na čiju su izradu potrošene stotine sati. Gornji dio haljine bio je ukrašen 3D kristalnim perlicama, a izrada je trajala 600 sati. 

Izdanje Nicole Kidman na dodjeli Oscara 2004. godine bilo je hvaljeno, a jednostavna i elegantna haljina, koja se te godine našla na listama najboljih oskarovskih izdanja, također je djelo modne kuće Chanel.

Izdanja ove tri glumice i još devet slavnih dama koje su na crvenom tepihu nosile Chanel pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte i sedam dokaza da je Karl Lagerfeld uvijek bio drugačiji od drugih.

Margot Robbie, dodjela Oscara 2018. Margot Robbie, dodjela Oscara 2018. (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju