Za Idu Prester može se reći da je prava avanturistica. Putovanja su joj strast i ne ustručava se otputovati na one manje sigurne destinacije, kao ni putovati s djecom u daleke krajeve. Svaki savjet od nje stoga je zlata vrijedan, a otkrila nam je i što misli o putovanjima autobusom.

Galerija Ida Prester Ida Prester i Ivan Šarić FlixBus je proslavio treći rođendan u Hrvatskoj +2 FlixBusom možete posjetiti 28 europskih zemalja  

Ja sam život u koferu, govori nam s osmijehom Ida Prester: Jako puno putujem svim vrstama prijevoznih sredstava, valjda jedino skate nisam upotrijebila u posljednje vrijeme. Najdraže putovanje bilo joj je ono na Island.

Bilo je to prije dvije godine i još se nisam psihički oporavila od ljepota koje sam tamo vidjela. To nije putovanje na koje ideš radi tuluma, partijanja, to tamo uopće nije zastupljeno, nego ta prirodna scenografija, rasplačeš se od emocija kad to vidiš. Nevjerojatna raznolikost, boje, ljepote, biljni i životinjski svijet. Sve izgleda jako čarobno, magično, sasvim drugi planet.

S FlixBusom možete posjetiti 28 europskih zemalja, 2 tisuće destinacija, od kojih je 120 unutar Hrvatske, birajući između 350 tisuća dnevnih linija.

Iako ćete misliti da Ida svijet osvaja putujući samo avionom ili automobilom, ona gotovo jednom tjedno odabire autobus: Ljudi imaju velike predrasude prema vožnji autobusom i misle da je to neki trash za one koji si ne mogu priuštiti automobil. To je sasvim pogrešno. Prvo, to je ekološki zato što jednim busom štediš trideset vozila na cesti i drugo, ja se napokon u busu mogu odmoriti kao čovjek, pogledati film, uživati, ne moram paničariti na cesti.

Doživljaj vožnje autobusom ipak se znatno promijenio unazad nekoliko godina. FlixBus je revolucija u prometu uopće. Dosta često vozila sam se u autobusima gdje im je prijevoz od točke A do točke B jedina funkcija, a naše iskustvo i naš osjećaj uopće nije bitan. E, pa, to se sad potpuno promijenilo. Ovo nije samo prijevozno sredstvo, ovo je prijevoz koji nudi cijelo iskustvo i želi da se svi osjećamo ugodno i da nam je udobno. Sjedala su genijalna i udobna, vozač te ne tlači svojim odabirom muzike, imaš internet koji stvarno radi, imaš WC koji stvarno radi. Ima čak i knjižnica da si možeš posuditi knjigu ako želiš. Sve je nekako napravljeno da bi se ti osjećao kao čovjek, komentirala je Ida autobusnu kompaniju koja je proslavila treći rođendan na našem tržištu.

Ida Prester i Ivan Šarić Ida Prester i Ivan Šarić Foto: PR

Idin kolega, voditelj i komičar Ivan Šarić, također ima samo riječi hvale za ovog autobusnog prijevoznika: Budući da imam metar i devedeset devet, mogu ozbiljno reći da u FlixBusu imam prostora za koljena, a svi od autobusnih do avioprijevoznika uvijek zaborave na nas iznad metar i devedeset. A tu su i punjači. Uvijek izletim iz kuće i zaboravim napuniti mobitel, a sada imam utičnice sa svih strana i Internet.

Ivana vuče želja za istokom pa tako iskorištava svaki slobodan trenutak da zbriše na putovanje: Posljednji put putovali smo u Istambul. Evo, doslovno smo se vratili prije osam sati. Bilo je izvrsno. Uvijek volim više otići istočno od Hrvatske nego zapadno jer mi je kultura uvijek mnogo zanimljivija, hrana je puno ukusnija i sve je nekako više kaotično, a to je nekako moja vrsta putovanja'', rekao je Ivan i dodao kako je sljedeća destinacija na koju bi volio otputovati Tokio: ''Japan me oduvijek privlačio, još otkad sam bio klinac, i ove mi je godine palo na pamet – pa zašto ne bih otišao. Oni su potpuno drugačiji od svega što sam ja ikad susreo pa bih volio doživjeti taj kulturni šok.

Vožnja busom je ekološka zato što jednim busom štediš trideset vozila na cesti i drugo, ja se napokon u busu mogu odmoriti kao čovjek, pogledati film, uživati, ne moram paničariti na cesti.

Možda vas neće odvesti sve do Tokia, ali s FlixBusom možete posjetiti 28 europskih zemalja, 2 tisuće destinacija, od kojih je 120 unutar Hrvatske, birajući između 350 tisuća dnevnih linija.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju