Život u malom prostoru pun je izazova. Da bi vam u dom stali svi važni komadi namještaja, važno je dobro planirati svaki centimetar prostora. Baš zato najbolje bi bilo birati višenamjenske komade koji se lako prenamjenjuju.

Galerija IKEA namještaj 2019. - 9 IKEA namještaj 2019. - 11 IKEA namještaj 2019. - 19 +14 Algot zidni drzač, 815 kn

Prostor će izledati malo i pretrpano ako ga “zagušite” monumentalnim komadima namještaja u tamnim bojama. Umjesto toga birajte multifunkcionalne predmete u svjetlijim nijansama. Krevet s ugrađenim spremištem za stvari imperativ je u malom stanu, dok biste umjesto kauča u boravku mogli uvrstiti dnevni krevet s ugrađenim policama za odlaganje stvari.

Umjesto klasičnog drvenog stolića za kavu odlučite se za multifunkcionalne stoliće-košare na koje možete odložiti šalicu omiljenog napitka, ali i iskoristiti za pohranjivanje sitnica. Dobra je investicija nabaviti stolić na kotačiće koji možete iskoristiti u dnevnoj sobi, blagavaonici, a čak i kao noćni ormarić u spavaćoj sobi.

Ne zaboravite ni na zidove – ugradite na njih police, svjetla, vješalice ili čak pomični višenamjenski stolić za objedovanje i/ili rad na računalu jer ćete tako uštedjeti na dragocjenom prostoru.

U konačnici obratite pozornost i na konstrukciju većih komada namještaja. Želite li smanjiti gužvu u domu, a istovremeno osigurati prostor za odlaganje svih važnih sitnica, birajte ormare s kliznim vratima ili ormariće koji imaju vratašca koja se otvaraju vodoravno.

Zavirite u našu fotogaleriju i pronađite 10 višenamjenskih komada iz IKEA-e koji su idealni za male stanove.

IKEA namještaj 2019. - 11 Hemnes dnevni krevet, 3297 kn (Foto: IKEA)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju