Ljetne kuhinje nekad su bile uobičajeni dio kućanstva, naročito u seoskim kućama i u kućama naših baka i prabaka koje su ljeti u njima pripremale hranu i u kojima se objedovalo. Danas su ljetne kuhinje nešto drugačije, u mnogima se nalazi i električni roštilj i odlično su rješenje za druženja u dvorištu uz roštilj.

Bila mala ili veća, dio kuće ili zasebna jedinica poput sjenice, ljetna kuhinja uvijek izgleda privlačno, zanimljivo i šarmantno. Iz djetinjstva su nam ostale slike ljetnih kuhinja u kućama naših baka i prabaka, i uz njih nas vežu tople i lijepe uspomene.

Slika nije dostupna 10 kuhinja u obliku slova ''u" koje su na glasu kao najbolje rješenje

Ljetne kuhinje danas nisu toliko česte, pa smo odlučili pronaći fotografije kuhinja na otvorenom koje će vas možda inspirirati da i u vlastitom domu uredite svoju. Naravno, za takvu kuhinju treba prostora, no i koji kvadrat može biti dovoljan. Dapače, i sasvim mala ljetna kuhinja može biti funkcionalna te izgledati vrlo šarmantno i atraktivno, bila ona moderna, klasična ili rustikalna.

Slika nije dostupna Savršene? Deset modernih kuhinja za manje i veće stanove i kuće

U fotogaleriji na početku teksta pronađite ideje za uređenje ljetne kuhinje ili jednostavno uživajte u fotografijama ovih kuhinja. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju