Žuta kao osnovna komplementarna boja nastaje miješanjem zelene i crvene boje, pa možemo reći da se zapravo nalazi u sredini hladnog i toplog spektra. Iako možda nedovoljno zastupljena boja u modi, odabir žute za vašu uskršnju dekoraciju može biti puni pogodak.

Galerija Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 1 Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 8 Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 4 +8 Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji

Ovu jaku, neustrašivu boju možemo smatrati pravim vjesnikom proljeća koji doziva nove početke, jer koja boja više podsjeća na sunce nego žuta. Žuta se izvrsno slaže s ljubičastom i plavom i zelenom, kao i s ružičastom ako poželite razbiti monotoniju i malo razigrati vašu uskrsnu dekoraciju.

Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 4 Žuta boja izvrsno se slaže s ljubičastom i plavom (Foto: Living4media)

Upravo je zato izvrsna ideja da stol ukrasite romantičnim narcisima, mimozama i žutim tulipanima koji će vaš dom ispuniti predivnim mirisom. Uz to, naravno neizostavne su žute pisanice, a njih možete obojiti i u nježne, prirodnije tonove žute boje koji se također mogu savršeno iskombinirati sa svim tonovima sive boje za nešto moderniju uskrsnu dekoraciju.

Ideje za uskrsne dekoracije u ljubičastoj boji - 5 Ljubičasti Uskrs: Ideje za ukrašavanje u boji koja se divno slaže sa zelenom

Slobodno se zaigrajte i jakim i pastelnim tonovima ove moćne boje, a inspiraciju možete pronaći upravo u našoj fotogaleriji.

Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 11 Ljupke žuto-bijele pisanice (Foto: Living4media)

Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 9 Zeko sa žutim ušima također može biti slatka uskrsna dekoracija (Foto: Living4media)

Ideje za uskrsne dekoracije u žutoj boji - 2 Uskrsni vjenčić od žutog i bijelog cvijeća (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju