Žuta kao osnovna komplementarna boja nastaje miješanjem zelene i crvene boje, pa možemo reći da se zapravo nalazi u sredini hladnog i toplog spektra. Iako možda nedovoljno zastupljena boja u modi, odabir žute za vašu uskršnju dekoraciju može biti puni pogodak.

Ovu jaku, neustrašivu boju možemo smatrati pravim vjesnikom proljeća koji doziva nove početke, jer koja boja više podsjeća na sunce nego žuta. Žuta se izvrsno slaže s ljubičastom i plavom i zelenom, kao i s ružičastom ako poželite razbiti monotoniju i malo razigrati vašu uskrsnu dekoraciju.

Upravo je zato izvrsna ideja da stol ukrasite romantičnim narcisima, mimozama i žutim tulipanima koji će vaš dom ispuniti predivnim mirisom. Uz to, naravno neizostavne su žute pisanice, a njih možete obojiti i u nježne, prirodnije tonove žute boje koji se također mogu savršeno iskombinirati sa svim tonovima sive boje za nešto moderniju uskrsnu dekoraciju.

Ljubičasta se divno slaže sa zelenom bojom Ljubičasti Uskrs: Ideje za ukrašavanje u boji koja se divno slaže sa zelenom

Slobodno se zaigrajte i jakim i pastelnim tonovima ove moćne boje, a inspiraciju možete pronaći upravo u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju