Božićna kolekcija robne kuće IKEA inspirirana je zimom na dalekom Islandu. Neodoljivi dekorativni predmeti izrađeni su od vunenog filca, kože obojene prirodnim bojama i drva obrađenog tako da izgleda što prirodnije

Među blagdanskom kolekcijom nalazi se ograničena kolekcija namještaja i predmeta za opremanje doma VÄSSAD, razvijana na podu tvornice, a karakterizira ju industrijski 'štih'.

Dizajneri Knut Hagberg i Marianne Hagberg inspirirali su se okruženjem, metodama izrade i materijalima, ali i impresivnim znanjem radnika u tvornici u kojoj su izrađivali kolekciju te IKEA-inim proizvodima iz prošlosti.

Rezultat je kolekcija sirovog, autentičnog izgleda - stol, stolica, klupa, svijećnjak, tepih, prekrivači, komoda, košara za drva koji se uklapaju u svaki blagdanski postav.

U blagdanskoj kolekciji nalaze se i svi alati za lakšu pripremu domaćih kolačića

Decentno stilizirani tanjuri i zdjelice iz kolekcije VINTER 2017 učinit će da i najjednostavnija jela izgledaju poput najsvečanije gozbe. U istoj su kolekciji i decentne ukrasne jastučnice, posteljina, otirači, čaše, vaze koje lako postaju svijećnjaci, te dekoracije za dom i božićno drvce koje neodoljivo podsjećaju na islandski led ili crpe ideju iz lokalnih legendi.

Uz još nekoliko dekorativnih lampica STRÅLA LED, dnevna soba postat će ne samo udobno i toplo mjesto za hladne zimske večeri, već oživjeti u istinskom blagdanskom ozračju. Kako je sva IKEA-ina rasvjeta energetski štedljiva LED, sve može izgledati toplo i svijetlo, jednako danju i noću.

U blagdanskoj kolekciji nalaze se i svi alati za lakšu pripremu domaćih, ručno rađenih svečanih kolačića za prijatelje i obitelj. S posudama za pečenje i kalupima za oblikovanje kolačića BAKGLAD lako je pripremiti ukusne sobove, lisice i medvjede, ali i neke tradicionalnije praznične oblike.

Uz izbor prazničnih slastica VINTERSAGA moguće je napraviti ukusne poklone a da ne zamažete nijednu posudu za pečenje. Poklone je moguće i personalizirati - ukrasna traka ili malo šećerne glazure dat će keksima dojam kao da su ručno umiješeni i pažljivo pečeni.

Priložite im bocu voćnog napitka ili začinjenog vina koje je potrebno samo malo podgrijati - i blagdani mogu početi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju