Prostor u kojem caruju mališani: 15 predivnih dječjih soba kao inspiracija za uređenje

Podijelite na

Uređenje dječje sobe za mnoge roditelje pravi je izazov. Najčešće se izgubimo u gomili ideja i želja ili pak uopće ne znamo kako bismo je uredili

Autor : D.Š. Objavljeno: 14.3.2018 / 12:20

  • Dječja soba Dječja soba - 15
  • Dječja soba - 14 Dječja soba - 13
  • Dječja soba - 12 Dječja soba - 11
  • Dječja soba - 10 Dječja soba - 9
  • Dječja soba - 8 Dječja soba - 7
  • Dječja soba - 6 Dječja soba - 5
  • Dječja soba - 4 Dječja soba - 3
  • Dječja soba - 2 Dječja soba - 1
Uređenje dječje sobe puno je zahtjevnije nego što mislimo. Prostor za dijete prije svega mora biti funkcionalan, ali moramo paziti na to da bude primjeren dobi djeteta i njegovoj osobnosti. U nastavku pročitajte 7 osnovnih pravila za uređenje dječje sobe.

1. Podijelite sobu na zone

Mali "radni" kutak za crtanje ili pisanje zadaće odvojite od kreveta i prostora za igračke. Dijeljenjem na zone određene prema funkcionalnosti stvorit ćete red u sobi.

2. Osigurajte prostor za pohranjivanje stvari

Kako biste potaknuli dijete da posprema i organizira vlastite stvari, u sobi osigurajte prostor za pohranjivanje igračaka, knjiga i ostalog. Police s kutijama sjajan su odabir, ali slobodno posegnite i za drugim rješenjima.

3. Vodite računa o sigurnosti

Ako su djeca manja, birajte namještaj sa zaobljenim kutovima ili zaštitite postojeći namještaj s oštrim kutovima. Ladice sa sporo-zatvarajućim sistemom spriječit će nezgode poput prignječenja prstiju prilikom zatvaranja.

Dječja soba - 14

Dječja soba - 14 (Foto: Living4Media)


4. Posegnite za bojama, ali ne morate pretjerati

Šarenilo je uvijek poželjno u dječjoj sobi, ali pripazite na učinak pojedinih boja. Svijetloplave, svijetlozelene i ostale neutralne nijanse na zidovima i u dekoru smiruju djecu dok ih jarke boje stimuliraju. Po pitanju boje dekoracija i namještaja, vodite računa i o tome što se sviđa vašoj djeci i slobodno ih pitajte za mišljenje. Ne morate pretjerivati s unošenjem šarenila u prostor, ponekad je i koloristički minimalizam sjajan odabir za dječju sobu.

5. Uključite djecu u uređenje

Na taj način pomoći ćete im da izraze svoju osobnost i kreativnost te ih ohrabriti u vođenju brige o vlastitom prostoru.

Dječja soba - 10

Dječja soba - 10 (Foto: Living4Media)

6. Kod odabira kreveta fokusirajte se na madrac

Djeci je potreban madrac na kojem će im biti udobno. Za mališane s astmom ili alergijama obavezno odaberite modele s antimikrobnim i hipoalergenim materijalima.

7. Uštedite kupovinom neutralnog i fleksibilnog namještaja

Kako vaše dijete raste, tako će se mijenjati i uređenje sobe. Fleksibilni komadi veliki komadi namještaja poput ormara neutralnim bojama prava su ušteda jer će „preživjeti“ sve faze promjene ukusa i stila. Stolice ili stolovi čiju visinu sami možete regulirati također su dobar odabir jer mogu trajati godinama i ići ukorak s rastom djeteta.

U galeriji pogledajte 15 dječjih soba koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje.

Dječja soba - 15

Dječja soba - 15 (Foto: Living4Media)

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se