Mnoge žene sanjaju o većim, zamamnijim grudima pa ne čudi da je stavljanje implatanta u grudi i dalje najpopularnija plastična operacija. No neke žene požale nakon što se podvrgnu zahvatu jer se s većim grudima osjećaju čudno i ne mogu se naviknuti na njih. Takvi ishodi mogli bi postati dio prošlosti jer sada postoji revolucionarna metoda privremenog povećavanja grudi na samo jedan dan koja pomaže ženama da iskuse kako se osjećaju s većim grudima, kako im „stoje“ i da odluče žele li ih zaista trajno povećati

Zahvat nazvan InstaBreast koji grudi čini većima za jedan broj stvorio je estetski kirurg Norman Rowe iz New Yorka. Riječ je o minimalno invazivnom zahvatu koji traje 15 do 20 minuta, a izgleda tako da se sterilna otopina natrijeva klorida pod različitim kutevima ubrizgava direktno u grudi te one momentalno postaju veće i takve ostaju iduća 24 sata.

Tijekom tog vremena tijelo upije otopinu i izluči je kroz mokraću. Prije ubrizgavanja otopine daje se lokalna anestezija, a postupak u pravilu nije bolan, no neke žene osjetile su laganu bol sličnu onoj kod dobivanja injekcije ili vađenja krvi.

InstaBreast poklonice je našao i među ženama koje ne žele trajno povećati grudi, nego zamamniji dekolte samo za neku svečaniju prigodu poput vjenčanja ili neke posebne proslave.

U SAD-u je cijena jednodnevnog povećanja grudi i do četiri puta manja od trajne ugradnje implatanta. Izumitelj Norman Rowe tvrdi da je ova metoda puno preciznija od stavljanja umetaka u grudnjak i računalnog povećavanja grudi čime se kirurzi obično služe kako bi pacijenticama dočarali kako bi njihove grudi izgledale da su veće.

Rowe ističe i da ovaj postupak nema zdravstvenih rizika te da otopina koja se ubrizgava ne stvara kvržice koje mogu onemogućiti točno čitanje mamografije (što je slučaj s nekim proizvodima koji se koriste za povećanje grudi).

Rowe trenutačno radi i na poboljšanoj verziji InstaBreast-a koja bi pacijenticama omogućila da broj veće grudi „testiraju“ tjedan dana, a ne samo dan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju