Na vidljivom spektru boja između plave i žute smjestila se zelena, jedna od najljepših postojećih boja. Ona zapravo nastaje kao kombinacija navedene dvije primarne boje. Prije svega je simbol prirode, njezina obnavljanja i rasta, harmonije, zdravlja.

Galerija Interijeri sa zelenim zidovima - 20 Interijeri sa zelenim zidovima - 19 Interijeri sa zelenim zidovima - 18 +16 Interijeri sa zelenim zidovima - 17

Asocira nas na proljetno buđenje prirode nakon dugog zimskog sna i na novi početak, a u mnogim kulturama simbolizira prosperitet i bogatstvo. Prema nekim istraživanjima, zelena djeluje umirujuće na našu psihu i to je jedan od razloga zašto se, primjerice, osjećamo dobro i opušteno tijekom šetnje šumom.

Zbog svoje raznolikosti po pitanju nijansi, vrlo je popularna u uređenju interijera i to ne samo prilikom odabira manjih dekorativnih predmeta nego i kod većih elemenata u prostoru poput namještaja.

Interijeri sa zelenim zidovima - 11 Zeleni zid u blagovaonici (Foto: Living4media)

Uistinu, zelena paleta toliko je velika i bogata da baš svatko u njoj može pronaći nijansu za sebe, a oni najhrabriji ili pak najveći obožavatelji zelene možda će poželjeti i zidove u toj boji.

Upravo je to jedan od načina na koji možete u potpunosti transformirati svoj životni prostor. Nema veze koja ja prostorija u pitanju jer će se zelena boja bez problema uklopiti u svaku. Nije važno ni kakve nijanse volite jer se možete poigrati čak i s onim najodvažnijim poput limeta-zelene ili neonske.

Ako ipak niste spremni riskirati, ali i dalje želite unijeti zelenu u svoj prostor, dobar početak može biti bojenje samo jednog zida. To je takozvani akcentni zid, jedan zid u prostoriji koji ima drugačiju boju od ostalih zidova koji ga okružuju.

Interijeri sa zelenim zidovima - 9 Akcentni zeleni zid u dnevnoj sobi (Foto: Living4media)

Primjerice, u spavaćoj sobi to je najčešće zid na koji ćete nasloniti krevet ili pak zid nasuprot krevetu na koji pozicionirate druge veće elemente poput komode.

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u pastelnu boju Kako je Matea iz Zagreba osmislila kuhinju posebnu zbog boje koju nepravedno povezujemo samo s kupaonicom

Akcentni zid izgledat će još efektnije ako ima drugačiju teksturu. Tako bijelu kuhinju možete razigrati uz pomoć zelenih pločica, a dobar odabir su i drveni paneli ili tapete.

Interijeri sa zelenim zidovima - 19 Zelene zidne pločice razigrale su bijelu kuhinju (Foto: Living4media)

Ako i vi pripadate grupi obožavatelja zelene i voljeli biste da je malo više zastupljena u vašem domu, zavirite u galeriju i pronađite inspiraciju za potencijalno preuređenje svog životnog prostora.

Interijeri sa zelenim zidovima - 16 Zelena boja savršen je odabir za uređenje dječje sobe (Foto: Living4media)

Neka sunce bude svaki dan u vašem domu uz ovih osam zgodnih ideja Žuta boja u domu Žuta boja u dnevnom boravku Žuta boja u dnevnom boravku +5 Žuta boja u dnevnom boravku

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju